Tarih Vakfı

Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları

by

Tarih Vakfı’nın düzenlediği Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi başlıyor!

Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz‘ın koordinatörlüğünde gerçekleşen Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları’nda bu dönem ayda bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Akl-ı Kıssa’da kadın tarihçilerin çalışmalarını, yayınlarını, araştırma gündemlerini ve tarih disiplinine katkılarını görünür kılmayı ve muhafazakar ve erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.

Yer: Tarih Vakfı

“TamingtheMessiah: TheFormation of an OttomanPoliticalPublic Sphere” (University of California Press, 2023) üzerine yapılacak konuşma, erken modern Osmanlı siyasetinde ahalinin siyasete katılma pratiklerine odaklanacaktır. Konuşma, toplumsal muhalefetin on yedinci yüzyıl boyunca tezahür etme biçimlerine ve bu muhalefet pratiklerinin Osmanlı siyasi dilini nasıl değiştirdiğine dair genel bir çerçeve sunmaktadır.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi 2024 bahar dönemi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ikinci seminerini Zeynep Türkyılmaz “19. Yüzyılda Alevi Kadınları ve Alevilik” başlığı ile verecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ilk seminerini Gözde Somel ‘’Erken Cumhuriyet Yıllarında Sovyetler Birliği’nin Türkiye Politikaları ‘’ başlığı ile verecek. Seminer 20 Şubat 2024’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ikinci seminerini Fatma Eda Çelik, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yürütme Organının Tarihi” başlığıyla verecek. Bu seminere Nuray Ertürk Keskin tartışmacı olarak katkı verecek.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı’nın düzenlediği Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları başlıyor. Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları’nda bu dönem ayda bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşmaya devam edecek, biz dinleyeceğiz. Akl-ı Kıssa’da kadın tarihçilerin çalışmalarını, yayınlarını, araştırma gündemlerini ve tarih disiplinine katkılarını görünür kılmayı ve muhafazakar ve erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ilk seminerini Suraiya Faroqhi, “Women in the Ottoman Empire” başlığıyla verecek. Seminer 17 Ekim 2023’te saat 19:00’da Tarih Vakfında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi üçüncü seminerini Fatma Öncel “Çiftlik Meselesi: Uzun 19. Yüzyılda Tesalya ve Epir” başlığıyla verecek. Seminer 23 Mayıs 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi ikinci seminerini Feryal Tansuğ “İmparatorluk Dönüşürken İzmir ve Kuzey Ege Adaları Rumları” başlığıyla verecek. Seminer 25 Nisan 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.