Tarih Vakfı

Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları

by

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları adıyla yeni bir seminer dizisi başlıyor. Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Akl-ı Kıssa’da iki haftada bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Bu seminer dizisinde kadın tarihçilerin çalışmaları, yayınları, araştırma gündemleri ve tarih disiplinine katkıları görünür kılınacak ve muhafazakar ve erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Toplantıda; Birsen Talay Keşoğlu: “Arşivcilikte Feminist Dönüm Noktası ve Kadın Tarihi Yazımı: Kadın Eserleri Kütüphanesi”, N. İpek Hüner Cora: “Kaynaklarda Kadınların Peşine Düşmek”, Tuğçe Kayaal: “Ortadoğu’da Çocukluk Tarihini Feminist ve Kuir Perspektiflerden Düşünmek” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin bu haftasında iki ayrı sunum gerçekleştirilecek. Önce Yaprak Zihnioğlu, “Nezihe Muhiddin’in Fikir Dünyası 1908-1958” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Ardından Serpil Sancar, “Cumhuriyet’in Temel Taşlarında Kadın Hakları Ne Kadar Var?” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin dördüncü sunumunda Esra Yakut, “19. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nde Kadınların
‘Boşanmak İstiyoruz’ Haykırışları” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın
tartışmacısı Belkıs Konan olacak. Program 19 Nisan Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube
kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin üçüncü sunumunda Duygu Yıldırım, “Karın Ağrısı: Yemek, Beden ve Bilim Tarihlerini Beraber Düşünmek” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın tartışmacısı B. Harun Küçük olacak. Program 5 Nisan Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin ikinci sunumunda Nil Tekgül, “Erken Modern Dönemde Osmanlı Toplumunun Duygu Dünyası: Yeni Bir Yaklaşım” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın tartışmacısı Berke Torunoğlu olacak. Program 22 Mart Salı günü 18:30’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.