ANNA-MARIA BEYLUNIOĞLU İLE ANTAKYA NOEL SOFRALARI VE GELENEKLERİ
Serinin ilk etkinliğinde Mutfaktaki Akademisyen olarak da bilinen Anna-Maria Beylunioğlu’nu ağırlayacağız. Hem bir siyaset bilimci hem de bir aşçı olan Beylunioğlu’ndan Antakya’nın Noel sofralarını dinleyecek, bir yandan da bu sofralara özgü lezzetleri onun elinden tadacağız.
Düzenini Arayan Osmanlı: Eski Rejim’den II. Meşrutiyet’e Osmanlı’da Siyasal Çatışma ve Rejimler
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları devam ediyor! 1 Aralık 2023 Cuma günü 19.00’da Çağdaş Sümer’in “Düzenini Arayan Osmanlı: Eski Rejim’den II. Meşrutiyet’e Osmanlı’da Siyasal Çatışma ve Rejimler” başlıklı konuşmasına davetlisiniz.
ERKEN CUMHURİYET DÖNEMİNDE İSTANBUL’DA TOPLUM, MEKAN VE EĞLENCE
Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 30 Kasım 2023 tarihinde Nilay Özlü Karaca ve Seda Kula ’nın katılımı Ayşe Köse Badur ve Ayşe Ozil’in moderasyonunda, “Erken Cumhuriyet Döneminde İstanbul’da Toplum, Mekan ve Eğlence” başlıklı konuşmamızı gerçekleştireceğiz.
Merin Sever’le Cumhuriyet Mutfağı
Yemek tarihi alanında yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Afitap Meyhane’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.
Sınırsız Sarı Zeybek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.
Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yürütme Organının Tarihi
Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ikinci seminerini Fatma Eda Çelik, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yürütme Organının Tarihi” başlığıyla verecek. Bu seminere Nuray Ertürk Keskin tartışmacı olarak katkı verecek.
Tarihsel Epistemolojiler Aracılığıyla Bilim Tarihi Yazmanın Yeni Yolları
Üçüncü seminerimizde Lorraine Daston ile ”Tarihsel epistemolojiler aracılığıyla bilim tarihi yazmanın yeni yolları” konu başlığı altında bir sohbet gerçekleştirilecek.
Osmanlıca Seminerleri
Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor! Osmanlıca öğrenmek isteyen herkesi Tarih Vakfı Ankara’ya davet ediyoruz.
Temel Seviye ve Osmanlı Arşiv Belgeleri Okuma başlıklarıyla iki ayrı seviyede düzenlenecek seminerler 11 Kasım’da başlayacak ve 12 hafta sürecektir. Seminerleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir.
Toprak, Mülkiyet, Cumhuriyet: 1960-80 arası Toprak İşgal Hareketi
Serinin ilk konuşmasında Begüm Özden Fırat “Toprak, Mülkiyet, Cumhuriyet: 1960-80 arası Toprak İşgal Hareketi’’ başlıklı konuşmasıyla 26 Ekim Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binası’nda bizlerle olacak.
100. Yılında Cumhuriyet’e Bakış
Tarih Vakfı ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen ‘’100. Yılında
Cumhuriyet’e Bakış’’ adlı konferans 25 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da Eskişehir Özdilek
Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.
Mimar, Mühendis ve Teknikerlere Yönelik Osmanlıca Eğitimi
Tarih Vakfı ve Koruma Akademisi iş birliği ile “Mimar, Mühendis ve Teknikerlere Yönelik
Osmanlıca Eğitimi” 14 Kasım’da başlıyor. Eğitimin ilk 4 ayında Dr. Bahadır Sürelli temel
Osmanlıca dersleri verecektir.