Tarih Vakfı > Etkinlikler

by

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’nın Vangelis Kechriotis anısına düzenlediği Perşembe Konuşmaları’nın 2021 Güz dönemi seminer dizisi, Nurşen Gürboğa’nın koordinatörlüğünde “Milli Mücadele’nin Sosyal Tarihi” temasıyla başlıyor.

Seminer dizimizin bu ilk sunumunda “Milli Mücadele Döneminde Türkiye Halkının Sosyo-ekonomik Durumu” başlığıyla Rıdvan Akın 14 Ekim 2021 saat 18:30’da konuğumuz olacak.

Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Bekliyoruz!

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları’nın sekizinci toplantısı Ömür Harmanşah’ın “Antroposen, Derin Zaman ve Yerel Peyzajın Tarihi: İklim Değişikliği ve Ekolojik Felaket Devrinde Bizi Nasıl Bir Tarihyazımı Bekliyor?” başlıklı sunumuyla gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Haziran ayında, Evangelia Balta (National Hellenic Research Foundation, Athens) ve Sada Payır (University of Oxford) konuk oluyor.

Yer: Uzaktan Erişim

Doç. Dr. Ulaş Sunata’nın katılımıyla “Tarih Konuşmaları” serisi altında gerçekleştirilecek olan “Kafkasya’dan Gözler ve Çerkes Diasporası” başlıklı söyleşi Prof. Dr. Kemal Yakut moderatörlüğünde 28 Mayıs 2021 saat 19.00’da online gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Doç. Dr. Y. Doğan Çetinkaya koordinatörlüğünde, 2021 Bahar dönemi “Türkiye Komünizminin Tarihsel İzleri” temasıyla gerçekleşiyor. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları adıyla düzenlediğimiz seminer dizisinin dördüncü sunumunda “1920 Anadolu’sunda Sosyalist Örgütlenmeler ve Şerif Manatof” başlığıyla Emel Akal 20 Mayıs 2021 saat 18:30’da konuğumuz olacak.

Yer: Uzaktan Erişim

Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Buluşmaları Tanıl Bora’nın katılımıyla “Hasan Âli Yücel ve Köy Enstitüleri Tartışmaları” başlıklı sunum 4 Mayıs 2021 Salı günü saat 21:00’da Nilüfer Sanat Youtube hesabından online gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Mayıs ayında, Nisa Semiz (Abdullah Gül Üniversitesi) ve Üzeyir Altekin (İstanbul Arkeoloji Müzeleri Kütüphanesi ve Arşivi) konuk oluyor.