Tarih Vakfı

Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları

Yer: Tarih Vakfı

“Cumhuriyet‘in 100 Yılı Konuşmaları”nın bahar dönemi son paneli Doğan Çetinkaya’nın düzenlediği “Cumhuriyet ve Toplumsal Hareketler: İşçiler, Köylüler, Kadınlar, Kürtler ve Aleviler” başlığı altında 16 Haziran 2023’te Saat 18:30’da gerçekleşecek. Panelde Serpil Çakır, Sinan Yıldırmaz, Tuncay Şur ve Cemal Salman Cumhuriyetin 100 yılını çeşitli toplumsal grupların mücadeleleri açısından değerlendirecekler.

Yer: Tarih Vakfı

“Cumhuriyet’in 100 Yılında Toplumsal Cinsiyet, Laiklik ve Siyaset” başlığı altında 17 Mayıs 2023 Saat 18:30’da gerçekleşecek. Fatmagül Berktay, F. Ceren Akçabay ve Tuba Kancı, Cumhuriyet’in toplumsal cinsiyet tarihini yurttaşlık, medeni kanun, laiklik ve siyasetin cinsiyeti gibi temalar etrafında değerlendirecekler. Panelin başkanlığını Umut Azak yapacak.

Yer: Tarih Vakfı

Panelde Selin Pelek- Mustafa Kahveci, “Cumhuriyet ve Ücretli Emek”, Can Nacar,  “Erken Cumhuriyet Tarihinin İşçi Özneleri”, Mustafa Görkem Doğan, “Çok Partili Hayat ve İşçileri” başlıkları ile emeğin 100 yılını değerlendirecekler. Panelin başkanlığını Mustafa Görkem Doğan yapacak.

Yer: Tarih Vakfı

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”nın beşinci panelinde Şevket Pamuk, Alp Erinç Yeldan ve Ayşe Evren Hoşgör Çimen “Türkiye Ekonomisinin 100 Yılı” başlığı altında Cumhuriyet’in iktisat tarihini çeşitli açılardan değerlendirecekler.

Yer: Tarih Vakfı

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”nın dördüncü paneli “Türkiye’nin Kentleşme ve Çevre Tarihinin 100 Yılı” başlığı ile 9 Aralık 2022’de saat 18.30’da gerçekleşecek. Panelde Suna Gülfer Ihlamur Öner, Osman Savaşkan ve Semra Cerit Mazlum Cumhuriyet’in kentleşme ve çevre deneyimini değerlendirecekler. Tarih Vakfı’nın Eminönü binasında yüz yüze yapılacak panelde görüşmek üzere.

Yer: Tarih Vakfı

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”nın ikinci paneli Doç. Dr. İsmet Akça’nın düzenlediği “Türkiye Siyasetinin 100 Yılı: Yaklaşımlar, Dönemler” başlığı ile 11 Kasım 2022’de gerçekleşecek.

Yer: Tarih Vakfı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yılını geride bıraktık. 100. yılın içine giriyoruz. Tarih Vakfı, Nurşen Gürboğa’nın koordinatörlüğünde 15 günde bir düzenleyeceği panellerle 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin kapsayıcı bir değerlendirmesini sunmayı hedefliyor.