Tarih Vakfı > Bilgi Belge Merkezi > Kütüphane

Kütüphane

Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi Kütüphane koleksiyonu, yer darlığı ve ihtisas kütüphanesine dönüşme amacıyla 2014 yaz aylarında yeniden sınıflandırılmış, ‘Tarih Vakfı Kütüphanesi’nde olması beklenmeyen’ 10.000 yakın kitap raflardan çekilerek depolanmıştır. Bugün kütüphane tarih, sanat tarihi, siyaset bilimi, halk bilimi, felsefe, edebiyat tarihi, eğitim tarihi vb konularda yoğunlaşan yaklaşık 15.000 kitap ve 900 süreli yayınla hizmet vermektedir.

Özellikle Türkiye sol hareketi ve emek tarihi konusundaki dergilerden oluşan Süreli Yayın Koleksiyonu ise BBM’deki yer sıkıntısı nedeniyle vakfın Mecidiyeköy binasına taşınmıştır. Bu nedenle süreli yayın talep eden kullanıcıların önce  [email protected]  adre sine  başvurarak istedikleri yayınları bildirmeleri gerekmektedir.