Tarih Vakfı

Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin yedincisinde Jonathan Israel10 Nisan 2024, 15:00-17:00 saatleri arasında bizlerle olacak. Konu başlığı ‘’Aydınlanma çalışmaları bugün hala geçerliliğini koruyor mu?’’ olacak.

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen
serisinin altıncısında Colin Kidd 1 Mart 2024, 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.
Konu başlığı “Sekülerlik Miti: Aydınlanmanın Dini Arka Planını Açığa Çıkarmak” olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin beşincisinde Richard Whatmore 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Doç. Dr. Derya Gürses ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin ikinci konuğu 19 Ekim 2023, 16:30-18:00 saatleri arasında Patricia Fara ile ‘’ ”Newton ve İngiliz bilim tarihi, küresel tarihin saldırısı karşısında itibarını koruyabilecek mi?” konu başlığı altında bir sohbet gerçekleştirilecek.

Yer: Tarih Vakfı

“Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri” başlıyor! Bilim ve Düşünce Tarihçisi Doç. Dr. Derya Gürses ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin ilk konuğu 13 Haziran 2023, 16:00-18:00 saatleri arasında Pratik Chakrabarti olacak.