Tarih Vakfı

İstanbul

by

Yer:

Serinin sıradaki oturumunda Paolo Girardelli’nin “Tarih ve Kentsel Mekan: Osmanlı ile Avrupa Arasındaki İlişkilerinin Yansımaları” başlıklı programı 15 Mayıs 2022 Pazar günü 12.00-15.00 arasında, yüz yüze gerçekleştirilecektir. Katılımcılarla ayrıntılı gezi programı paylaşılacaktır.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisinin son sunumu Murat Sevinç’in “1921-23 Anayasal Gelişmeler” başlıklı konuşmasıyla uzaktan erişimle, online gerçekleşecek! Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla gerçekleşiyor. Seminer dizisinin son sunumunda “1921-23 Anayasal Gelişmeler” başlığıyla Murat Sevinç 4 Şubat 2021 saat 18:30’da konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Şubat ayında, Sami Arslan (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi) konuk oluyor.   2 Şubat 2021 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek söyleşinin başlığı “Metinden Yüz Çevirmeli: Koleksiyon, Koleksiyoner ve Okurlarıyla Salim Erel Yazmaları Kataloğu”olacaktır. Bu söyleşide Sami Arslan Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Salim Erel Yazmaları’nın yeni kataloğunu değerlendirecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Senem Acar  (Koç Üniversitesi) üstlenecek.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla beşinci toplantı 07 Ocak 2021 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin beşinci sunumunda “Birinci Meclis, Halkçılık Programı ve Bolşevizm” başlığıyla Emel Akal konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla dördüncü toplantı 17 Aralık 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin dördüncü sunumunda “Cumhuriyet İnkılabını Önceleyen Kadın İnkılabı (1908-1923): Dönemselliği, Toplumsal Dinamiği Üzerine Görüşler, Değiniler” başlığıyla Yaprak Zihnioğlu konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla üçüncü toplantı 3 Aralık 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin üçüncü sunumunda “Birinci Meclisten Bir Portre: Ali Şükrü Bey” başlığıyla Prof. Dr. Ahmet Demirel konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Yurt Yayınları’ndan çıkan “Devrimci İran- İslam Cumhuriyeti’nin Tarihi ” ve “İslam Cumhuriyeti’nde 40 Yıl- İran’da Toplum, Siyaset ve Değişim” kitapları “İran Çalışmaları ve Yeni Tartışmalar” online paneliyle okurlarıyla buluşuyor!

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla ikinci toplantı 19 Kasım 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin ikinci sunumunda “1921 Anayasası Çerçevesinde Kuruculuk Tartışması” başlığıyla Araştırma Görevlisi Sinem Şirin konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.