Tarih Vakfı

İstanbul

by

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisinin son sunumu Murat Sevinç’in “1921-23 Anayasal Gelişmeler” başlıklı konuşmasıyla uzaktan erişimle, online gerçekleşecek! Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla gerçekleşiyor. Seminer dizisinin son sunumunda “1921-23 Anayasal Gelişmeler” başlığıyla Murat Sevinç 4 Şubat 2021 saat 18:30’da konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Şubat ayında, Sami Arslan (Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi) konuk oluyor.   2 Şubat 2021 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek söyleşinin başlığı “Metinden Yüz Çevirmeli: Koleksiyon, Koleksiyoner ve Okurlarıyla Salim Erel Yazmaları Kataloğu”olacaktır. Bu söyleşide Sami Arslan Koç Üniversitesi Suna Kıraç Kütüphanesi Salim Erel Yazmaları’nın yeni kataloğunu değerlendirecek. Söyleşinin moderatörlüğünü Senem Acar  (Koç Üniversitesi) üstlenecek.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla beşinci toplantı 07 Ocak 2021 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin beşinci sunumunda “Birinci Meclis, Halkçılık Programı ve Bolşevizm” başlığıyla Emel Akal konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla dördüncü toplantı 17 Aralık 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin dördüncü sunumunda “Cumhuriyet İnkılabını Önceleyen Kadın İnkılabı (1908-1923): Dönemselliği, Toplumsal Dinamiği Üzerine Görüşler, Değiniler” başlığıyla Yaprak Zihnioğlu konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla üçüncü toplantı 3 Aralık 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin üçüncü sunumunda “Birinci Meclisten Bir Portre: Ali Şükrü Bey” başlığıyla Prof. Dr. Ahmet Demirel konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Yurt Yayınları’ndan çıkan “Devrimci İran- İslam Cumhuriyeti’nin Tarihi ” ve “İslam Cumhuriyeti’nde 40 Yıl- İran’da Toplum, Siyaset ve Değişim” kitapları “İran Çalışmaları ve Yeni Tartışmalar” online paneliyle okurlarıyla buluşuyor!

Yer: Uzaktan Erişim

“1921 Anayasasının 100. Yılı Konuşmaları” seminer dizisi uzaktan erişimle, online devam ediyor! Dr. Dinçer Demirkent’in koordinatörlüğünde, 2020 Güz – 2021 Bahar döneminde “1921 Anayasası’nın 100. Yılı” temasıyla ikinci toplantı 19 Kasım 2020 saat 18:30’da online gerçekleşecek. Vangelis Kechriotis Anısına Perşembe Konuşmaları seminer dizisinin ikinci sunumunda “1921 Anayasası Çerçevesinde Kuruculuk Tartışması” başlığıyla Araştırma Görevlisi Sinem Şirin konuğumuz olacak. Seminere katılmak için [email protected] adresinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Kütüphane Konuşmaları uzaktan erişimle devam ediyor! Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi Anamed Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na Kasım ayında, Ivana Jevti? (Koç Üniversitesi) ve Koray Durak (Boğaziçi Üniversitesi) konuk oluyor. 10 Kasım 2020 Salı günü saat 18:00’de uzaktan erişimle gerçekleştirilecek söyleşide Jevti? ve Durak, derlemiş oldukları Identity and the Other in Byzantium (Bizans’ta Kimlik ve Öteki) kitabındaki en dikkat çeken perspektifleri sunarak kitabın Bizans çalışmalarına katkısını ele alacaklar.