Tarih Vakfı

İstanbul

by

Yer: Tarih Vakfı

Serinin beşinci konuşmasında Gülhan Balsoy “Geç Osmanlı Erken Cumhuriyet Polisiye Edebiyatında Şeytan, Tilki ve Kurnaz Kadınlar’’ başlıklı konuşmasıyla 26 Ocak Perşembe günü saat 18:00’da Tarih Vakfı Eminönü binasında bizlerle olacak. Bu konuşmada Balsoy, tarihsel hakikat ve edebi hakikat arasındaki ilişkiyi genellikle edebiyatın daha az derinlikli bir türü kabul edilen polisiye edebiyat örneği üzerinden ele alacak.

Yer: Minerva Han

Murat Güvenç, “1920’lerde Galata: Sokaklar, İşyerleri, Konutlar” başlıklı, 19 Ocak 2022, Perşembe saat 18:00’de Minerva Han’da yüz yüze ve çevrimiçi olarak bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin dördüncü konuşmasında Şehnaz Şişmanoğlu “19. Yüzyılda Karamanlıca Edebiyat: Şehir, Taşra, Kimlik’’ başlıklı konuşmasıyla bizlerle olacak. Mübadelenin 100. yılında, mübadele öncesi Türkçe konuşan Anadolulu Ortodoksların edebi birikimine odaklanan bu konuşmada, 19. yüzyılın ikinci yarısından sonra büyük ölçüde İstanbul’a yönelen göç hareketlerinin Yunan harfli Türkçe (Karamanlıca) edebi üretimini nasıl etkilediği ele alınacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin üçüncü konuşmasında Murat Cankara “Yaban’ın Tuzsuz Dili: Cumhuriyet, Dil ve Alfabe Üzerine Bazı Mülahazalar” başlıklı konuşmasıyla bizlerle olacak. Yakup Kadri’nin Yaban romanını odağa alacak olan konuşma, metnin yaklaşık yüz yıllık tarihini kurcalayarak, alışılageldik yorum çerçevesini sorgulamayı hedefliyor.

Yer: Tarih Vakfı

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”nın beşinci panelinde Şevket Pamuk, Alp Erinç Yeldan ve Ayşe Evren Hoşgör Çimen “Türkiye Ekonomisinin 100 Yılı” başlığı altında Cumhuriyet’in iktisat tarihini çeşitli açılardan değerlendirecekler.

Yer: Minerva Han

‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinin Aralık ayı konukları Sadettin Fidan, Ayşe Ozil ve Osman Karaman, “Galata Rıhtım Hanları: Kent, Ticaret ve Toplum” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Tarih Vakfı

Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları Başlıyor! Tarih Vakfı’nın iki haftada bir Perşembe günleri düzenlediği Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 2022 Sonbahar döneminin konusu Tarih ve Edebiyat. İpek Hüner Cora’nın koordinatörlüğünde gerçekleşecek konuşmalar edebiyat ve tarih disiplinlerinin kesişimini…

Yer: Açık Ev Hizmet Birimi

Uluslararası İlişkiler, Türkiye Siyasi Tarihi, Ekonomi ve Medya ve Siyaset konularının toplumsal cinsiyet eşitliği temelinde, ihtiyaç duyulan bilgiye doğru kaynaklardan erişimin sağlanması için gençlerin talepleriyle hayata geçirilen “Temel Seviye Sosyal Bilimler Okulu” Başlıyor.

Yer: Tarih Vakfı

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yılını geride bıraktık. 100. yılın içine giriyoruz. Tarih Vakfı, Nurşen Gürboğa’nın koordinatörlüğünde 15 günde bir düzenleyeceği panellerle 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin kapsayıcı bir değerlendirmesini sunmayı hedefliyor.