Tarih Vakfı

İstanbul

Yer: Sinematek/Sinema Evi

Tarih Vakfı ve Sinematek/Sinema Evi iş birliğiyle düzenlenecek “Sinematek’te Sinema ve
Tarih Seminerleri” etkinliğinin ilki 23 Mart 2024’te gerçekleşecek. Bu seminer dizisi,
sinema ve tarihin kesişiminde izleyicilere kapsamlı bir kültürel ve bilimsel deneyim sunmayı
amaçlamaktadır. Serinin ilk konuşmacısı Özgür Adadağ (Galatasaray Üniversitesi) ve
etkinliğin moderatörü Özde Çeliktemel (Boğaziçi Üniversitesi).

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 14 Mart 2024 tarihinde Candan Türkkan, ”İstanbul’u Doyurmak: Gıda İaşesinin Politik Ekonomisi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Tarih Vakfı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 7 Mart 2024, saat 18:30’da Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki merkezinde Başak Tuğ’un koordinatörlüğünde, Senem Timuroğlu, Seval Şahin, Gülhan Balsoy, Başak Tuğ’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Tarih ve Edebiyat Kesişiminde Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm’ başlığı altında kısa sunumlardan oluşacak bir oturum ve tartışma etkinliği gerçekleştireceğiz.

Yer: Tarih Vakfı

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen
akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer
serisinin altıncısında Colin Kidd 1 Mart 2024, 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.
Konu başlığı “Sekülerlik Miti: Aydınlanmanın Dini Arka Planını Açığa Çıkarmak” olacak.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPMiş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 29 Şubat 2024 tarihinde Begüm Özden Fırat ve Fırat Genç, ”Mülkiyet ve Müşterekler: İstanbul’a Bir Bakış” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer:

Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, yemek kültürü yazarı ve Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin’in anlatıcı olacağı baharatın kültür ve lezzet tarihindeki yerine odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.