Tarih Vakfı

Eskişehir

by

Yer: Özdilek Sanat Merkezi

Tarih Vakfı ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen ‘’100. Yılında
Cumhuriyet’e Bakış’’ adlı konferans 25 Ekim Çarşamba günü saat 19:00’da Eskişehir Özdilek
Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Yer:

Tarih Vakfı ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğiyle imzalanan protokol uyarınca, “Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” projesi kapsamında hazırlanan beş kitap, bir sergi ve belgeselin yapımı tamamlanmıştır. Proje çıktıları 17-18 Mart 2023 tarihlerinde siz değerli katılımcılarımızla buluşacaktır.

Yer: Zübeyde Hanım Kültür Merkezi

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile Tarih Vakfı arasındaki protokol uyarınca yürütülen “Milli Mücadele Yıllarında Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” projesi kapsamında hazırlanan “Eskişehir’de İşgal ve Direniş”, “Eskişehir’in Kurtuluşu”, “Milli Mücadelede Eskişehir’de Sol”, “Yunan İşgal Kaynaklarında İşgal Eskişehir’i” ve “Milli Mücadele ve Eskişehir” kitapları, sergi ve belgesel tanıtım paneli programı, Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan, Prof. Dr. Kemal Yakut, Dr. Emel Akal, Doç. Dr. Nurşen Gürboğa ve Prof. Dr. Zafer Toprak’ın konuşmaları ile 14 Mayıs Cumartesi günü 15:00’da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Programın moderatörlüğünü Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan üstlenecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Konuşmaları, yeni dönem üçüncü programında “Milli Mücadele ve İnönü Savaşlarının Önemi” söyleşisi ile devam ediyor. Tarih Vakfı iş birliğinde düzenlenen, Prof. Dr. Kemal Yakut’un yöneteceği ve Prof. Dr. Mesut Uyar’ın konuk olacağı söyleşimizi, 24 Şubat Perşembe saat 19.00’dan itibaren youtube.com/tepebasibld kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Konuşmaları, yeni dönem ikinci programında “Türkiye’de Kadın Hareketi Tarihi” söyleşisi ile devam ediyor. Tarih Vakfı iş birliğinde düzenlenen, Prof. Dr. Serap Soğur’un yöneteceği ve Prof. Dr. Gülhan Erkaya Balsoy’un…

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Konuşmaları, yeni dönem ilk programında “Cinsiyete Dayalı Şiddetle Mücadele: Dün Bugün, Yarın” söyleşisi ile devam ediyor.
Tarih Vakfı iş birliğinde düzenlenen, Prof. Dr. Fatime Güneş’in yöneteceği ve Ceren Akçabay’ın konuk olacağı söyleşimizi, 23 Aralık Perşembe saat 20.00’den itibaren youtube.com/tepebasibld kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Konuşmaları’nda bu ay ” “Her İktidara Bir Tarih: Geçmiş Nasıl Uydurulur” başlıklı konuşmalarıyla Nurşen Gürboğa, Foti Benlisoy konuk oluyor. 22 Ekim 2020 Perşembe 19.00’da gerçekleşecek etkinliğimize kayıt olmak için [email protected] adresine mail atmanız yeterli!

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ortaklığında düzenlenen Tarih Konuşmaları uzaktan erişim ile devam ediyor! Dr. Tuba Demirci’nin katılımıyla “Tarih Konuşmaları” serisi altında gerçekleştirilecek olan “Toplumsal Cinsiyet ve Tarihyazımı: Türkiye’de Tarihyazımı Geleneğinde Kadınlar-Aile-Devlet” başlıklı söyleşi Prof. Dr. Serap Suğur moderatörlüğünde 26 Kasım 2020 saat 19.00’da online gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Sizleri, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ile imzalanan protokol kapsamındaki onuncu etkinliğimizde aramızda görmekten mutluluk duyarız. Vakfımızın değerli mütevellilerinden Gökhan Akçura’nın katılımıyla “Tarih Konuşmaları” serisi altında gerçekleştirilecek olan “Osmanlı ve Türkiye’de Yılbaşı Kutlamaları” başlıklı söyleşi Prof. Dr. Nadir Suğur moderatörlüğünde 24 Aralık 2020 saat 19.00’da online gerçekleşecek.

Yer: Eskişehir Özdilek Sanat Merkezi

Eskişehir’de Sema Erder’in katılımıyla “Tarih Konuşmaları” serisi altında gerçekleştirilecek olan “Türkiye’de Göçün Tarihi” başlıklı söyleşi, 27 Şubat 2020’de saat 19.00’da Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek.