Tarih Vakfı

Adalar ve Tarih Konuşmaları

Yer: Adalar Müzesi

Yeni yılın ilk semineri 14 Ocak 2024 Pazar 15:00’de ‘’100 Yıl Önce Adalar Sokakları’’başlığı altında Prof. Dr. Murat Güvenç tarafından gerçekleştirilecektir. Prof. Dr. Murat Güvenç, 1927 sayımı için üretilmiş cetveller üzerinden Adalar’ın sokaklarını inceleyecek, Yüz yıl önce Adalar’daki gündelik yaşam çevreleri ve toplumsal farklılaşmayı gözler önüne serecek.

Yer: Adalar Müzesi

On birinci seminer 17 Eylül saat 18:00’de “Büyükada’da Bir Bolşevik: Lev Troçki” başlığı altında Foti Benlisoy tarafından gerçekleştirilecektir.

Yer: Adalar Müzesi

Tarih Vakfı ve Adalar Müzesi iş birliğinde “Adalar ve Tarih Konuşmaları” devam ediyor!
Sekizinci seminer 27 Ağustos saat 18:00’de “Osmanlı Döneminde Turizmin Ayak Sesleri:
Turistler Prens Adaları’nda” başlığı altında Saadet Özen tarafından gerçekleştirilecektir.

Yer: Adalar Müzesi

Yedinci seminer 20 Ağustos saat 18:00’de “Adalar’da Denizcilik Festivalleri” başlığı altında Bengi Su Ertürkmen-Aksoy tarafından gerçekleştirilecektir.

Yer: Adalar Müzesi

Altıncı seminer 13 Ağustos saat 18:00’de “Ticaret Okulları ve Elen Ticaret Mektebi” başlığı altında Sabri Burak Arzova tarafından gerçekleştirilecektir.