Tarih Vakfı > Bilgi Belge Merkezi > Hakkında

Hakkında

Tarih Vakfı, Türkiye’nin ekonomik ve toplumsal tarihine katkıda bulunan her türlü malzemenin ülke içinde kalması, düzenlenmesi, saklanması, korunması, bunlardan yararlanmak isteyenlere sunulması  amacı doğrultusunda yapılandırılmış olan Bilgi Belge Merkezi 1992 yılından itibaren Eminönü binasında hizmet vermektedir.

Koleksiyonunun tamamına yakını bağışlarla oluşmuştur. Kuruluşundan bu yana 700 civarında kişi ve kurum bağışlarıyla oluşan koleksiyonda 20.000den fazla kitap,  900’e yakın süreli yayın ve 140 raf metre arşiv (kağıt, görsel işitsel, ikonografik, kartografik vb.) bulunmaktadır.

Tarih Vakfı Bilgi Belge Merkezi dijitalizasyon çalışmaları sebebiyle  ancak özel başvuru yoluyla ve Yönetim Kurulu kararıyla hizmet vermektedir.