Tarih Vakfı

Minerva Konuşmaları

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ”Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul” serisinde 18 Nisan 2024 tarihinde Nurşen Gürboğa ve Murat Tülek, ”İşçilerin Ayak İzlerinden Galata Çeşme Meydanı” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 14 Mart 2024 tarihinde Candan Türkkan, ”İstanbul’u Doyurmak: Gıda İaşesinin Politik Ekonomisi” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPMiş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 29 Şubat 2024 tarihinde Begüm Özden Fırat ve Fırat Genç, ”Mülkiyet ve Müşterekler: İstanbul’a Bir Bakış” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 28 Aralık 2023 tarihinde Işıl Çokuğraş, ”19. Yüzyıl Başında İstanbul’da Marjinalite ve Mekan” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 30 Kasım 2023 tarihinde Nilay Özlü Karaca ve Seda Kula ’nın katılımı Ayşe Köse Badur ve Ayşe Ozil’in moderasyonunda, “Erken Cumhuriyet Döneminde İstanbul’da Toplum, Mekan ve Eğlence” başlıklı konuşmamızı gerçekleştireceğiz.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle her ay düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinin Ekim ayı konuğu Mehmet Ö. Alkan ve Fuat Keyman, “Zafer Toprak’ın Anısına: Cumhuriyet’in İlk Yüzyılında İstanbul ve Siyaset” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarihte İstanbul serisinde, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, farklı yüzyılları ve dönemleri kapsayacak biçimde İstanbul’un siyasi, ekonomik, toplumsal ve kentsel varlığı ele alınıyor. 24 Mayıs 2023, Çarşamba saat 18:00’de Minerva Han’da yüz yüze ve çevrimiçi toplantıda görüşmek üzere.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle her ay düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinde 27 Nisan 2023 tarihinde Mehmet Kentel, “Galata’nın Surlarını Yıkarken Tarihini Yazmak” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Tarih Vakfı ve İPM iş birliğiyle her ay düzenlenen ‘’Minerva Konuşmaları: Tarihte İstanbul’’ serisinin Nisan ayı konuğu Akın Sefer, “On dokuzuncu Yüzyıl Ortalarında Kasımpaşa: Göç, Emek ve Mahalleler” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecektir.

Yer: Minerva Han

Murat Güvenç, “1920’lerde Galata: Sokaklar, İşyerleri, Konutlar” başlıklı, 19 Ocak 2022, Perşembe saat 18:00’de Minerva Han’da yüz yüze ve çevrimiçi olarak bir konuşma gerçekleştirecektir.