Tarih Vakfı

Ankara

by

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları’nın ikinci toplantısı Bahadır Nurol’un “Otoriter Popülizm Çağı” başlıklı sunumuyla gerçekleşecek. 11 Aralık 2020 Cuma günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek olan programda sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız. İlgili sunum hem Zoom programı hem de Tarih Vakfı Ankara Youtube kanalı üzerinden yayınlanacaktır.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları’nın bu dönemki üçüncü toplantısı Funda Şenol Cantek’in “İdeal Zevceden Adını Arayan Kadına: Yakın Tarihimizde Kadın Dergileri” başlıklı sunumuyla gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları’nın dördüncü toplantısı Dr. Reyhan Ünal Çınar’ın “Ecdadın İcadı: AKP İktidarında Bellek Mücadelesi ” başlıklı sunumuyla 8 Ocak Cuma günü saat 18:30 gerçekleşiyor.

Yer:

Yerinde Tarih’in dördüncü buluşmasında Ulus’tan başlayıp Kızılay’a uzanan Atatürk Bulvarı’nın en eski modern binalarından birinde kurulan Pul Müzesi’ni konunun uzmanı Mehmet Akan’ın eşliğinde gezeceğiz. Akan, Timur Kuran’la beraber yazdıkları “Türkiye’de Postanın Mikrotarihi (1920-2015)” kitabındaki devasa bilginin bir kısmını bu kısa geziye katılanlarla paylaşacak. Sonrasında ise Turan Tanyer,  bir müze olarak deneyimleyeceğimiz bu eski banka binasının tarihini anlatacak.

Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara tarafından düzenlenen Ankara Tartışmaları, yeni dönemin üçüncü buluşmasını 18 Ekim Cuma günü Ece Yoltay’ın yapacağı “Kamusal Mekânın İktidar İlişkileri İçinde Stratejik Üretimi: Ankara’da Alternatif Bir Sosyo-Mekânsallık İnşa Etmek Mümkün Mü?” başlıklı konuşmayla gerçekleştirecek.