Osmanlıca Seminerleri
Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor!
Tarih Vakfı Ankara ofisinde gerçekleşecek Yüz Yüze Temel Seviye Osmanlıca seminerlerinin yanında
bir de çevrim içi olarak gerçekleştirilecek (Zoom üzerinden) 3 farklı Osmanlıca semineri başlıyor.
Osmanlıca Seminerleri
Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor!
Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Tarih Vakfı Ankara ofisinde gerçekleşecek Yüz Yüze Temel Seviye, Yüz Yüze Orta Seviye Osmanlıca seminerlerinin yanında bir de Çevrim İçi olarak gerçekleştirilecek (Zoom üzerinden) 3 farklı Osmanlıca semineri başlıyor.
Düzenini Arayan Osmanlı: Eski Rejim’den II. Meşrutiyet’e Osmanlı’da Siyasal Çatışma ve Rejimler
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları devam ediyor! 1 Aralık 2023 Cuma günü 19.00’da Çağdaş Sümer’in “Düzenini Arayan Osmanlı: Eski Rejim’den II. Meşrutiyet’e Osmanlı’da Siyasal Çatışma ve Rejimler” başlıklı konuşmasına davetlisiniz.
Merin Sever’le Cumhuriyet Mutfağı
Yemek tarihi alanında yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak. Dünyanın en önemli yeme-içme kitapları ödülü olarak kabul edilen Gourmand Awards’a layık görülen Sever’in anlatımına Afitap Meyhane’nin leziz Cumhuriyet menüsü ve Meşeden Neşeye serisi eşlik edecek.
Sınırsız Sarı Zeybek servisinin olacağı etkinliğin kontenjanı sınırlıdır.
Osmanlıca Seminerleri
Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor! Osmanlıca öğrenmek isteyen herkesi Tarih Vakfı Ankara’ya davet ediyoruz.
Temel Seviye ve Osmanlı Arşiv Belgeleri Okuma başlıklarıyla iki ayrı seviyede düzenlenecek seminerler 11 Kasım’da başlayacak ve 12 hafta sürecektir. Seminerleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir.
Osmanlı İmparatorluğu’nda Modern Batı Felsefesi: Hikmet-i Cedide’nin Ermenicesi
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kapsamında Aret Kandemir’in “Osmanlı İmparatorluğu’nda Modern Batı Felsefesi: Hikmet-i Cedide’nin Ermenicesi” başlıklı, 28 Nisan Cuma günü saat 19:00’da gerçekleşecek konuşmasına davetlisiniz.
Anadolu’da 27 Mayısın Yankısı: Otorite ve Rol Yapma
Bu çalışma 1960 askeri müdahalesi sonrasında Anadolu’da yaşanan propaganda ve “tahakküm” sürecini ele almaktadır. Askeri yönetimin kudreti ön plana çıkaran uygulamalarının yanı sıra “rızanın üretilmesi” için giriştiği propaganda süreci ve bu sebeple işbirliğine başvurduğu yerel aktörlerin bu süreçteki rolü çalışmanın ilk bölümünü oluşturmaktadır.
Almanlar Gibi Uzun Boylu ve Kuvvetli Nasıl Olunur? Türk-Alman İlişkilerinin Kültürel Tarihine Giriş (1871-1918)
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kapsamında 31 Mart 2023 Cuma günü saat 19.00’da Can Eyüp Çekiç’in gerçekleştireceği “Almanlar Gibi Uzun Boylu ve Kuvvetli Nasıl Olunur? Türk-Alman İlişkilerinin Kültürel Tarihine Giriş (1871-1918)” başlıklı konuşmasına davetlisiniz. Konuşma yüz yüze olacaktır. Etkinliğe kayıt yaptırmanız gerekmemektedir.
Taklit Kavramı Üzerinden Türkiye Modernleşmesine Bakmak
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kapsamında Şenol Gündoğdu’nun “Taklit Kavramı Üzerinden Türkiye Modernleşmesine Bakmak” başlıklı, 17 Mart Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek konuşmasına davetlisiniz.
Dikiş Makinesinden Şiddet Tarihi Okumak
Dikiş makinesini tarihsel bir belge olarak okumak mümkün mü? Peki, dikiş makinesi üzerinden bir şiddet tarihi okuması yapılabilir mi? Ceyda Karamürsel bu gibi tarihyazımsal-metodolojik sorulara cevap arayacağı konuşmasında, genelde hane içi üretim ve/veya tüketim tarihi gibi konular ile özdeşleştirilen dikiş makinesinin, şiddet tarihi ile olan ilişkisini incelemeyi amaçlamaktadır.