Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Osmanlıca Seminerleri

• Yer: Ankara Tarih Vakfı
  • Adres: Remzi Oğuz Arık Mah. Paris Cad. 49A/1 Çankaya
  • Şehir:

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor! Osmanlıca öğrenmek isteyen herkesi Tarih Vakfı Ankara’ya davet ediyoruz.

Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Tarih Vakfı Ankara ofisinde yüz yüze Osmanlıca dersleri başlıyor.

Temel Seviye ve Osmanlı Arşiv Belgeleri Okuma başlıklarıyla iki ayrı seviyede düzenlenecek seminerler 11 Kasım’da başlayacak ve 12 hafta sürecektir. Seminerleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir.

Temel Seviye seminerlerine kayıt olmak için  https://fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/temel-seviyeosmanlica-seminerleri

Osmanlı Arşiv Belgeleri Okuma seminerlerine kayıt olmak
için  https://fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/osmanli-arsiv-belgeleri-okuma-seminerleri

Seminerler hakkındaki tüm sorularınız için tarihvakfiankara@tarihvakfi.org.tr‘ye e-posta gönderebilir veya 05512323145 nolu telefon üzerinden bize ulaşabilirsiniz.

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerleri

Temel Seviye

Yürütücü: Öykü Özer
Süre: 12 Hafta (36 saat) – 11 Kasım 2023-27 Ocak 2024
Cumartesi 10:00 – 13:00 Ücret: 2500₺
Yer: Tarih Vakfı Ankara Ofisi – Güneş Sokak, Sönmez Apartmanı, 17/4, Aşağı Ayrancı, Çankaya.
İçerik: Bu seminer dizisinde kursiyerler alfabeyi öğrenecek, Osmanlıcadaki Türkçe, Arapça ve Farsça sözcük ve gramer unsurlarının özelliklerine yönelik temel bilgi sahibi olacak ve geç 19. yüzyıl-erken 20. yüzyıla ait Osmanlıca metinleri sözlükten faydalanarak okuyabileceklerdir.Osmanlı Arşiv Belgeleri
Yürütücü: Dr. Gürer Karagedikli
Süre: 12 Hafta (36 saat) – 11 Kasım 2023-27 Ocak 2024
Cumartesi 14:00 – 17:00 Ücret: 2500₺
İçerik: Bu seminer dizisinde Nesih, Divani, Talik, Rik’a gibi farklı yazı türlerinde yazılmış Osmanlı arşiv belgeleri okunacaktır. Derste ferman, arzuhal, berat, hüccet, mektup gibi ağırlığı 18. 19. ve 20. yüzyıl başlarından olmak üzere belge okuması yapılacaktır.