Tarih Vakfı > Tarih Vakfı > Hakkımızda

12 kişilik Girişim Kurulu ve 264 Kurucu Mütevelli ile 1991 yılında kurulan Tarih Vakfı, 2000 yılındaki Medeni Kanun değişikliği uyarınca Vakıflara üyeliğin kaldırılmasına kadar her yıl %10 yeni üye alarak 2000 yılında üye sayısını 632’ye çıkardı. 2005 yılı Nisan ayında gerçekleştirdiği Olağanüstü Genel Kurul ile ismini Türkiye Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı’ndan Tarih Vakfı’na değiştiren ve logosunu yenileyen vakıf bugüne kadar birçok önemli etkinliğe imza attı. 32 yıllık tarihinde yüzlerce proje, sergi, kongre, konferans, sempozyum, atölye, söyleşi ve panel gerçekleştirdi. Türkiye’nin 29 yaşını dolduran tek tarih dergisi olan Toplumsal Tarih 358. Sayısına ulaştı. 64 sayı çıkan İstanbul Dergisi’nin yanı sıra alanlarında çok büyük bir boşluğu dolduran İstanbul Ansiklopedisi ve Sendikacılık Ansiklopedisi gibi iki dev eser yayınladı. 600 başlığı geçen Tarih Vakfı Yurt Yayınları tarih ve sosyal bilimler alanında ülkenin en önemli yayınevlerinden biri oldu.