Tarih Vakfı

Bursa Tarih Buluşmaları

Yer: Nazım Hikmet Kültürevi, Balaban Salonu

“Toplum mühendisliği” ne anlama gelir; bir toplum tasarımı kurmanın anlamı ve meşruiyeti nedir? Türkiye’de ortaya atılan toplum tasarımlarının izini, siyasette ve edebiyatta, nasıl sürebiliriz? Kadınların gelecek tasarımları, bize ne söyler? Teknolojinin olanak verdiği gelecek tasarımları bizi iyimser mi kötümser kılmalı? Mustafa Arslantunalı, Tanıl Bora, Esra Dicle, Eser Köker bu sorular etrafında tartışacaklar.

Yer: Uzaktan Erişim

Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürlüğü’nün Tarih Vakfı işbirliği ile gerçekleştirdiği “Tarih Buluşmaları” etkinliğinin 2022 yılında yapacağı ilk etkinlik 25 Ocak 2022 Salı günü Nilüfer Sanat Youtube hesabı üzerinden gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Buluşmaları Tanıl Bora’nın katılımıyla “Hasan Âli Yücel ve Köy Enstitüleri Tartışmaları” başlıklı sunum 4 Mayıs 2021 Salı günü saat 21:00’da Nilüfer Sanat Youtube hesabından online gerçekleşecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Bursa Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen Tarih Buluşmaları uzaktan erişim ile devam ediyor! Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Buluşmaları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında…

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Bursa Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen Tarih Buluşmaları uzaktan erişim ile devam ediyor. Tarih Buluşmaları’nda bu ay “Korku egemenliğinin devlet-toplum ilişkilerine etkisi” ele alınacak. 22 Eylül 21.00’de çevrimiçi gerçekleştirilecek etkinliğin konuğu Doç. Dr. Evren Balta olacak.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ile Bursa Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen Tarih Buluşmaları uzaktan erişim ile devam ediyor! Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Buluşmaları kapsamında Prof Dr. Sibel İnceoğlu ve Doç. Dr. Murat Sevinç’in katılımıyla “100. Yılında 1921 Anayasası” başlıklı sunum 26 Ocak 2021 Salı günü saat 21:00’da online gerçekleşecek. Kayıt için ad ve soyad bilgilerinizi [email protected] adresine e-posta ile gönderebilirsiniz.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı ve Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Tarih Buluşmaları etkinliği online olarak devam ediyor. Korona salgınının devlet-toplum üzerine yansımalarını Doç. Dr. Ömer Turan’dan dinleyeceğimiz yeni etkinliğimiz 23 Haziran Salı 21.00’de, Zoom programı üzerinden gerçekleştirilecek.

Yer: Bursa Nazım Hikmet Kültürevi

Bursa Nilüfer Belediyesi ile iş birliğinde düzenlenen Tarih Buluşmaları kapsamında Senem Timuroğlu, “Kadınların ve Feminizmin Tarihine Edebiyattan Bakmak” başlıklı konuşmasıyla 4 Mart 2020 Salı günü saat 19.00’da Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’nde olacak.

Yer: Bursa Nazım Hikmet Kültürevi

Bursa Nilüfer Belediyesi ile iş birliğinde düzenlenen Tarih Buluşmaları kapsamında Burak Özçetin, “Televizyonlardaki Tarih Dizileri ve Muhafazakâr Tahayyül” başlıklı sunumuyla muhafazakar tahayyüle bir ayna tutmak üzere 4 Şubat saat 19:00’da Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’nde olacak.

Yer: Bursa Nazım Hikmet Kültürevi

Bursa Nilüfer Belediyesi ile iş birliğinde düzenlenen Tarih Buluşmaları kapsamında Esra Danacıoğlu, Oktay Özel ve Tarih Vakfı Başkanı Mehmet Ö. Alkan, “Tarih Ne İşe Yarar?” sorusuna yanıt aramak üzere Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’nde bir araya geliyor.