Tarih Vakfı > Etkinlikler > Bursa Tarih Buluşmaları > “Tarih Buluşmaları” Uzaktan Erişimle, Online Devam Ediyor!

“Tarih Buluşmaları” Uzaktan Erişimle, Online Devam Ediyor!

Tarih Vakfı ile Bursa Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen Tarih Buluşmaları uzaktan erişim ile devam ediyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Tarih Buluşmaları Tanıl Bora’nın katılımıyla “Hasan Âli Yücel ve Köy Enstitüleri Tartışmaları” başlıklı sunum 4 Mayıs 2021 Salı günü saat 21:00’da Nilüfer Sanat Youtube hesabından online gerçekleşecek.

Tarih Vakfı ile Nilüfer Belediyesi ve Kütüphanesinin ortaklığında “Tarih Buluşmaları” başlığıyla düzenlenen toplantılar; spordan popüler kültüre, sosyal dönüşümden siyasi gelişmelere pek çok konu konuşulması ve geçmişin perdesinin aralanması hedefiyle Kasım 2017’den bugüne kesintisiz olarak her ay düzenlenmektedir. “Tarih Buluşmaları” kapsamında düzenlenen ilk etkinlik olan “Bir Muhabbet Kuşu: Postmodern Gölgeler Işığında Zeki Müren” başlıklı söyleşinin ardından, “İşçilerin Sınıf Olma Tarihi”, “Türkiye ve Bursa’da Futbol Tarihi” , “Kadın Hareketinin Saklı Tarihi”, “Osmanlı’dan Günümüze Darbelerin Tarihi” ve “Türkiye’de Mizah ve Muhalefet” gibi konuların ele alındığı sunumlar; Füsun Üstel, Şeyma Ersoy Çak, Namık Sinan Turan ile Z. Gülçin Özkişi, M. Hakan Koçak, Aksu Bora, Tanıl Bora, Mehmet Yüce, Feryal Saygılıgil, Levent Cantürk ve Levent Gönenç gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.