Tarih Vakfı

Uzaktan Erişim

by

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ilk seminerini Gözde Somel ‘’Erken Cumhuriyet Yıllarında Sovyetler Birliği’nin Türkiye Politikaları ‘’ başlığı ile verecek. Seminer 20 Şubat 2024’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ikinci seminerini Fatma Eda Çelik, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yürütme Organının Tarihi” başlığıyla verecek. Bu seminere Nuray Ertürk Keskin tartışmacı olarak katkı verecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Doç. Dr. Derya Gürses ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin ikinci konuğu 19 Ekim 2023, 16:30-18:00 saatleri arasında Patricia Fara ile ‘’ ”Newton ve İngiliz bilim tarihi, küresel tarihin saldırısı karşısında itibarını koruyabilecek mi?” konu başlığı altında bir sohbet gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi üçüncü seminerini Fatma Öncel “Çiftlik Meselesi: Uzun 19. Yüzyılda Tesalya ve Epir” başlığıyla verecek. Seminer 23 Mayıs 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi ikinci seminerini Feryal Tansuğ “İmparatorluk Dönüşürken İzmir ve Kuzey Ege Adaları Rumları” başlığıyla verecek. Seminer 25 Nisan 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’ndan Yemek Tarihi seminer dizisi başlıyor! Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelikçalışmalarına yemeğin sosyal ve kültürel tarihine odaklanan yeni…

Yer: Uzaktan Erişim

Bu seminerde Senem Timuroğlu dünyada 1. Dalga Feminist Hareket ile etkileşim ve alışveriş halinde ilerleyen, Osmanlı modernleşmesi tarihinin birer aktörü olan Osmanlı-Türk kadınların entelektüel ve politik yolculuğunu, Kanatlanmış Kadınlar, Osmanlı ve Avrupalı Kadın Yazarların Dostluğu çalışmasındaki bulgulara dayanarak ele alacak. Seminere Gülşen Çulhaoğlu Pirencek tartışmacı olarak katkı verecek.