Tarih Vakfı

Uzaktan Erişim

by

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin son oturumunda Nükhet Varlık’ın “Erken Modern İstanbul’da Hastalık, Sağlık ve Ölüm” başlıklı programı 6 Haziran 2022 Pazartesi günü 19.00’da, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Seminerin dili Türkçedir.

Yer: Uzaktan Erişim

Seminer dizisinin ikinci sunumunda “Peyami Safa’nın Eserlerinde Mütareke ve Milli Mücadele” başlığıyla Seval Şahin konuğumuz olacak. İlgili yayın kaydını 23 Temmuz 2020 Perşembe saat 18.30’da Tarih Vakfı Youtube kanalından izleyebilirsiniz: https://www.youtube.com/TarihVakfiLive

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin sıradaki oturumunda Bağış Erten’in “Popüler Kültürün ‘Oyun’ Bahçesi: Popüler Futbol Tarihi” başlıklı programı 30 Mayıs 2022 Pazartesi günü 19.00’da, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Seminerin dili Türkçedir.

Yer: Uzaktan Erişim

Toplantıda; Birsen Talay Keşoğlu: “Arşivcilikte Feminist Dönüm Noktası ve Kadın Tarihi Yazımı: Kadın Eserleri Kütüphanesi”, N. İpek Hüner Cora: “Kaynaklarda Kadınların Peşine Düşmek”, Tuğçe Kayaal: “Ortadoğu’da Çocukluk Tarihini Feminist ve Kuir Perspektiflerden Düşünmek” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin sıradaki oturumunda Nergis Ertürk’ün “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Dil, Kimlik ve Modernite” başlıklı programı 23 Mayıs 2022 Pazartesi günü 19.00’da, çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. Seminerin dili Türkçedir.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin bu haftasında iki ayrı sunum gerçekleştirilecek. Önce Yaprak Zihnioğlu, “Nezihe Muhiddin’in Fikir Dünyası 1908-1958” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Ardından Serpil Sancar, “Cumhuriyet’in Temel Taşlarında Kadın Hakları Ne Kadar Var?” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin dördüncü sunumunda Esra Yakut, “19. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nde Kadınların
‘Boşanmak İstiyoruz’ Haykırışları” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın
tartışmacısı Belkıs Konan olacak. Program 19 Nisan Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube
kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin üçüncü sunumunda Duygu Yıldırım, “Karın Ağrısı: Yemek, Beden ve Bilim Tarihlerini Beraber Düşünmek” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın tartışmacısı B. Harun Küçük olacak. Program 5 Nisan Salı günü 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Serinin ikinci sunumunda Nil Tekgül, “Erken Modern Dönemde Osmanlı Toplumunun Duygu Dünyası: Yeni Bir Yaklaşım” başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek. Programın tartışmacısı Berke Torunoğlu olacak. Program 22 Mart Salı günü 18:30’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.