Tarih Vakfı

Uzaktan Erişim

by

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin yedincisinde Jonathan Israel10 Nisan 2024, 15:00-17:00 saatleri arasında bizlerle olacak. Konu başlığı ‘’Aydınlanma çalışmaları bugün hala geçerliliğini koruyor mu?’’ olacak.

Yer: Uzaktan Erişim

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi 2024 bahar dönemi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ikinci seminerini Zeynep Türkyılmaz “19. Yüzyılda Alevi Kadınları ve Alevilik” başlığı ile verecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi ilk seminerini Gözde Somel ‘’Erken Cumhuriyet Yıllarında Sovyetler Birliği’nin Türkiye Politikaları ‘’ başlığı ile verecek. Seminer 20 Şubat 2024’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ikinci seminerini Fatma Eda Çelik, “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Yürütme Organının Tarihi” başlığıyla verecek. Bu seminere Nuray Ertürk Keskin tartışmacı olarak katkı verecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Doç. Dr. Derya Gürses ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin ikinci konuğu 19 Ekim 2023, 16:30-18:00 saatleri arasında Patricia Fara ile ‘’ ”Newton ve İngiliz bilim tarihi, küresel tarihin saldırısı karşısında itibarını koruyabilecek mi?” konu başlığı altında bir sohbet gerçekleştirilecek.

Yer: Uzaktan Erişim

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi üçüncü seminerini Fatma Öncel “Çiftlik Meselesi: Uzun 19. Yüzyılda Tesalya ve Epir” başlığıyla verecek. Seminer 23 Mayıs 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek.