Tarih Vakfı > Etkinlikler > Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları > Osmanlı Pasaportları: Güvenlik ve Coğrafi Hareketlilik, 1876-1908

Osmanlı Pasaportları: Güvenlik ve Coğrafi Hareketlilik, 1876-1908

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi 2024 bahar dönemi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2024 Bahar dönemi üçüncü seminerini İlkay Yılmaz “Osmanlı Pasaportları: Güvenlik ve Coğrafi Hareketlilik, 1876-1908” başlığı ile verecek.

Osmanlı Pasaportları, iki siyasi meselenin, Ermeni ve Makedonya sorunlarının tarihini yeniden ele alıyor ve her ikisine de 1876’dan 1908’e kadar Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemindeki seyahat kısıtlamaları merceğinden yaklaşmaktadır. “Ottoman Passports-Security and GeographicMobility, 1876-1908, New York: Syracuse University Pres, 2023” kitabı üzerine yapılacak sunum, Osmanlı güvenlik algılarının ve seyahat düzenlemelerinin anarşizme karşı mücadele eden ulusötesi güvenlik rejimleriyle nasıl doğrudan bağlantılı olduğunu araştırmaktadır.

Seminere Nurçin İleri tartışmacı olarak katkı verecek.

Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Akl-ı Kıssa seminer serisinde ayda bir salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Seminer dizisinde kadın tarihçilerin çalışmaları, yayınları, araştırma gündemleri ve tarih disiplinine katkıları görünür kılınacak ve muhafazakar, erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekilecek.

Seminer 23 Nisan 2024’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.

Bekleriz!

Canlı yayın linki: https://youtube.com/live/BmRqsI6FBGk?feature=share