Tarih Vakfı > Etkinlikler > Bursa Tarih Buluşmaları > Kadınların ve Feminizmin Tarihine Edebiyattan Bakmak

Kadınların ve Feminizmin Tarihine Edebiyattan Bakmak

by tarihvakfi

Bursa Nilüfer Belediyesi ile iş birliğinde düzenlenen Tarih Buluşmaları kapsamında Senem Timuroğlu, “Kadınların ve Feminizmin Tarihine Edebiyattan Bakmak” başlıklı konuşmasıyla 4 Mart 2020 Salı günü saat 19.00’da Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’nde olacak.

Tarih Vakfı ile Nilüfer Belediyesi ve Kütüphanesinin ortaklığında “Tarih Buluşmaları” başlığıyla düzenlenen toplantılar; spordan popüler kültüre, sosyal dönüşümden siyasi gelişmelere pek çok konu konuşulması ve geçmişin perdesinin aralanması hedefiyle Kasım 2017’den bugüne kesintisiz olarak her ay düzenlenmektedir. “Tarih Buluşmaları” kapsamında düzenlenen ilk etkinlik olan “Bir Muhabbet Kuşu: Postmodern Gölgeler Işığında Zeki Müren” başlıklı söyleşinin ardından, “İşçilerin Sınıf Olma Tarihi”, “Türkiye ve Bursa’da Futbol Tarihi”, “Kadın Hareketinin Saklı Tarihi”, “Osmanlı’dan Günümüze Darbelerin Tarihi” ve “Türkiye’de Mizah ve Muhalefet” gibi konuların ele alındığı sunumlar; Füsun Üstel, Şeyma Ersoy Çak, Namık Sinan Turan ile Z. Gülçin Özkişi, M. Hakan Koçak, Aksu Bora, Tanıl Bora, Mehmet Yüce, Feryal Saygılıgil, Levent Cantürk ve Levent Gönenç gibi isimlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tarih Vakfı ile Nilüfer Belediyesi ortaklığında düzenlenen buluşmalarda, kente değer katan isimlerin hayatlarından sosyal ve siyasi yaşam tarihine kadar pek çok konu ele alınmaya devam edecek.