Tarih Vakfı

Ankara Tarih Vakfı

by

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor!

Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Tarih Vakfı Ankara ofisinde gerçekleşecek Yüz Yüze Temel Seviye, Yüz Yüze Orta Seviye Osmanlıca seminerlerinin yanında bir de Çevrim İçi olarak gerçekleştirilecek (Zoom üzerinden) 3 farklı Osmanlıca semineri başlıyor.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları devam ediyor! 22 Aralık 2023 Cuma günü 19.00’da Onur Eylül Kara’nın “Minör Siyaset: Özgüçlenmeden Toplumsal Dönüşüme” başlıklı konuşmasına davetlisiniz.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor! Osmanlıca öğrenmek isteyen herkesi Tarih Vakfı Ankara’ya davet ediyoruz.
Temel Seviye ve Osmanlı Arşiv Belgeleri Okuma başlıklarıyla iki ayrı seviyede düzenlenecek seminerler 11 Kasım’da başlayacak ve 12 hafta sürecektir. Seminerleri başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikası verilecektir.  

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Bu çalışma 1960 askeri müdahalesi sonrasında Anadolu’da yaşanan propaganda ve “tahakküm” sürecini ele almaktadır. Askeri yönetimin kudreti ön plana çıkaran uygulamalarının yanı sıra “rızanın üretilmesi” için giriştiği propaganda süreci ve bu sebeple işbirliğine başvurduğu yerel aktörlerin bu süreçteki rolü çalışmanın ilk bölümünü oluşturmaktadır.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kapsamında 31 Mart 2023 Cuma günü saat 19.00’da Can Eyüp Çekiç’in gerçekleştireceği “Almanlar Gibi Uzun Boylu ve Kuvvetli Nasıl Olunur? Türk-Alman İlişkilerinin Kültürel Tarihine Giriş (1871-1918)” başlıklı konuşmasına davetlisiniz. Konuşma yüz yüze olacaktır. Etkinliğe kayıt yaptırmanız gerekmemektedir.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kapsamında Şenol Gündoğdu’nun “Taklit Kavramı Üzerinden Türkiye Modernleşmesine Bakmak” başlıklı, 17 Mart Cuma günü saat 19.00’da gerçekleşecek konuşmasına davetlisiniz.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları kaldığı yerden devam ediyor. 3 Mart Cuma günü, İlbey C. N. Özdemirci’nin “Taşranın Cumhuriyet Deneyimlerinde Sekülerleşme: Fötr Şapkalı Şıh” başlıklı konuşmasını dinleyeceğiz. Katılım herkese açıktır.

Tarih & Saat:
Yer: Ankara Tarih Vakfı

Dikiş makinesini tarihsel bir belge olarak okumak mümkün mü? Peki, dikiş makinesi üzerinden bir şiddet tarihi okuması yapılabilir mi? Ceyda Karamürsel bu gibi tarihyazımsal-metodolojik sorulara cevap arayacağı konuşmasında, genelde hane içi üretim ve/veya tüketim tarihi gibi konular ile özdeşleştirilen dikiş makinesinin, şiddet tarihi ile olan ilişkisini incelemeyi amaçlamaktadır.