Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > Osmanlıca Seminerleri

• Yer: Ankara Tarih Vakfı
  • Adres: Remzi Oğuz Arık Mah. Paris Cad. 49A/1 Çankaya
  • Şehir:

Tarih Vakfı Ankara Osmanlıca Seminerlerine başlıyor!

Kurulduğu 1991 yılından itibaren Türkiye’de tarihe olan ilginin gelişmesine hizmet eden Tarih Vakfı, bu amaca yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Tarih Vakfı Ankara ofisinde gerçekleşecek Yüz Yüze Temel Seviye, Yüz Yüze Orta Seviye Osmanlıca seminerlerinin yanında bir de Çevrim İçi olarak gerçekleştirilecek (Zoom üzerinden) 3 farklı Osmanlıca semineri başlıyor.

Yüz Yüze Temel Seviye Osmanlıca Seminerleri

Bu seminer dizisinde kursiyerler alfabeyi öğrenecek, Osmanlıcadaki Türkçe, Arapça ve Farsça sözcük ve gramer unsurlarının özelliklerine yönelik temel bilgi sahibi olacak ve geç 19. yüzyıl-erken 20. yüzyıla ait Osmanlıca metinleri sözlükten faydalanarak okuyabileceklerdir.

Yürütücü: Öykü Terzioğlu Özer

Tarih: 23 Mart 2024 – 8 Haziran 2024

Cumartesi 14:00 – 17:00

Kontenjan: 15

%50 İndirimli Kontenjan: 5 ([email protected] adresine e-posta ile başvurulması gerekmektedir)

Yer: Tarih Vakfı Ankara Ofisi – Remzi Oğuz Arık Mah. Paris Cad. 49A/1 Çankaya

Kayıt Linki: https://fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/yuz-yuze-temel-seviye-osmanlica-seminerleri

Detaylı bilgi için: [email protected], 0551 23 23 145

Çevrim İçi Temel Seviye Osmanlıca Seminerleri (Zoom üzerinden)

Yürütücü: Öykü Terzioğlu Özer

Tarih: 27 Mart 2024 – 12 Haziran 2024

Çarşamba 19:00 – 22:00

Kontenjan: 15

%50 İndirimli Kontenjan: 5 ([email protected] adresine e-posta ile başvurulması gerekmektedir)

Kayıt Linki: https://fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/cevrim-ici-temel-seviye-osmanlica-seminerleri

Detaylı bilgi için: [email protected], 0551 23 23 145

Yüz Yüze Orta Seviye Osmanlıca Seminerleri

Bu seminerde kursiyerler Arapçada kelime türetmek için kullanılan bâblar, düzenli ve düzensiz çoğul yapılması, Osmanlıca metin transkripsiyonu uygulamalarını öğrenecekler; 19. ve 20. yüzyıllardan metin okumaları yoluyla Osmanlıcanın derinlikli gramer yapısını anlamlandırabileceklerdir.

Tarih: 23 Mart 2024 – 8 Haziran 2024

Cumartesi 10:00 – 13:00

Yer: Tarih Vakfı Ankara Ofisi – Remzi Oğuz Arık Mah. Paris Cad. 49A/1 Çankaya

Kayıt Linki: https://fonzip.com/tarihvakfi/etkinlikler/yuz-yuze-orta-seviye-osmanlica-seminerleri