Tarih Vakfı > Etkinlikler > Adalar ve Tarih Konuşmaları > Kuruluşundan İlk Yıllarına Kadar Adalar Belediye Tarihinin Serencamı

Kuruluşundan İlk Yıllarına Kadar Adalar Belediye Tarihinin Serencamı

• Tarih:
  • Yer: Adalar Müzesi
  • Adres: Aya Nikola Mevkii Yılmaztürk Cad. 177/1 | Telefon: (0216) 382 64 30
  • Şehir:

Tarih Vakfı ve Adalar Müzesi iş birliğiyle hazırlanan “Adalar ve Tarih Konuşmaları” devam ediyor.

Serinin ilk semineri 14 Ocak 2024 Pazar 15:00’de “100 Yıl Önce Adalar Sokakları” başlığı altında Prof. Dr. Murat Güvenç tarafından gerçekleştirilmişti.

Serinin ikinci konuşması ise 18 Şubat Pazar, 15:00’de “Kuruluşundan İlk Yıllarına Kadar Adalar Belediye Tarihinin Serencamı” başlığı altında Duygu Saygın ve Umut Dere tarafından gerçekleştirilecek. Saygın ve Dere, konuşmada 25 Ağustos 1867 günü kurulan ancak sürekli yaşadığı değişimler ve sancılı seçim süreçleriyle şehrin en ilginç yerel yönetimlerinden biri olan Adalar’daki belediye teşkilatını inceleyecekler. Belediyenin teşkil süreci ve 1930’lara kadarki idari yapısının ele alınacağı bu konuşmada, yerel yönetimler serüveninin ilk yılları özetlenerek Adalar’ın tarihî serencamında bir boşluk doldurulacaktır.

Etkinlikler herkese açık olacaktır. Katılım için kayıt gerekmemektedir.

Adres: Adalar Müzesi, Aya Nikola Mevkii Yılmaztürk Cad. 177/1 | Telefon: (0216) 382 64 30