Tarih Vakfı > Etkinlikler > Eskişehir Tarih Konuşmaları > Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu Projesi

Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu Projesi

Tarih Vakfı ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğiyle imzalanan protokol uyarınca, “Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” projesi kapsamında hazırlanan beş kitap, bir sergi ve belgeselin yapımı tamamlanmıştır. Proje çıktıları 17-18 Mart 2023 tarihlerinde siz değerli katılımcılarımızla buluşacaktır.

17 Mart Cuma günü Saat 18.00’de Milli Mücadele’de Eskişehir ve 100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu sergisi, Tepebaşı Belediyesi Sergi Salonu’nda katılımcıların beğenisine sunulacak. 18 Mart Cumartesi günü “Kurtuluş Savaşı’nda Eskişehir ve Eskişehir’in Kurtuluşu” adlı belgesel gösterimi ve söyleşiler saat 14.00’te Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Etkinlikler kapsamında Eskişehir’de İşgal ve Direniş, Eskişehir’in Kurtuluşu, Milli Mücadelede Eskişehir’de Sol, Yunan Arşiv Kaynaklarında İşgal Eskişehir’i ve Milli Mücadele ve Eskişehir adlı kitaplardan oluşan “100. Yılında Eskişehir’in Kurtuluşu” serisi tanıtımı yapılacaktır.

Kitap lansmanının ardından yapılacak kitap satışlarından sağlanacak tüm gelir depremzedelere bağışlanacaktır.