Tarih Vakfı > Etkinlikler > Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri > 18. Yüzyıldan 20. Yüzyıla Güney Asya, Karayipler ve Atlantik: Bilim, Tıp, Küresel ve Emperyal Tarihi

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Tarih Vakfı’ndan yeni bir seminer serisi!

“Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri” başlıyor! Bilim ve Düşünce Tarihçisi Doç. Dr. Derya Gürses ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin ilk konuğu 13 Haziran 2023, 16:00-18:00 saatleri arasında Pratik Chakrabarti olacak.

İlk seminerimizde Pratik Chakrabarti ile 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar Güney Asya, Karayipler ve Atlantik tarihini kapsayan bilim, tıp tarihi ile küresel ve emperyal tarihi hakkında konuşacağız. Pratik Chakrabarti, 2020 yılında çıkan Inscriptions of Nature kitabında Derin Tarih meselesini ve metodolojisini Hint Uygarlığı çerçevesinde irdeliyor.

Seminer serisinin Haziran ayındaki ilk etkinliğinin ardından her ay bir konuğun katılacağı ‘’Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri’’ Ekim 2023 – Nisan 2024 tarihleri arasında devam edecektir. Seminer serisi programını bir sonraki sayfada inceleyebilirsiniz.

13 Haziran’da gerçekleşecek ilk seminerin dili İngilizce olacaktır. Simultane çeviri olmayacaktır.

Seminerler herkese açıktır. Katılım için kayıt gerekmemektedir.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

Bilim ve Düşünce Tarihi Sohbetleri Ekim 2023 – Nisan 2024 Programı:
2023 EKİM
Philip Ball
 (Bilim Tarihi, Bilim İletişimi, Londra)
Bilim İletişimini Bilim Tarihi üzerinden yapmak ve Popüler Tarih yazımı.

2023 KASIM
Patricia Fara
(Bilim Tarihçisi, University of Cambridge)
Küresel Bilim Tarihi, Bilim Devriminin yeniden değerlendirilmesi.

2023 ARALIK
Loraine Daston
 (Bilim Tarihçisi, Max Planck Institute for the History of Science)
Tarihte Objektiflik kavramı, Bilim Felsefesi ve Bilim Tarihi ilişkisi kavramı.

2024 OCAK
Thomas Ahnert
(Düşünce Tarihçisi, The University of Edinburgh)
Aydınlanmanın Seküler Yüzü.

2024 ŞUBAT
Tiffany Watt Smith
 (Tarihçi, Londra)
Duygular Tarihi.

2024 MART
John Henry
 (Bilim Tarihçisi, The University of Edinburgh)
Newtoncu Paradigma.

2024 NİSAN
Simon Schaffer
 (Bilim Tarihçisi, University of Cambridge)
Bilim Devrimi.

GERÇEKLEŞECEK ETKİNLİKLERİN TARİHLERİ HAKKINDA ETKİNLİKLERDEN EVVEL DUYURU YAPILACAKTIR.