Tarih Vakfı

Yer: Tarih Vakfı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 7 Mart 2024, saat 18:30’da Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki merkezinde Başak Tuğ’un koordinatörlüğünde, Senem Timuroğlu, Seval Şahin, Gülhan Balsoy, Başak Tuğ’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Tarih ve Edebiyat Kesişiminde Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm’ başlığı altında kısa sunumlardan oluşacak bir oturum ve tartışma etkinliği gerçekleştireceğiz.

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen
serisinin altıncısında Colin Kidd 1 Mart 2024, 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.
Konu başlığı “Sekülerlik Miti: Aydınlanmanın Dini Arka Planını Açığa Çıkarmak” olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin dördüncü konuşmasında ‘’Sinemada Taşra’’ başlığı altında Güldeniz Kıbrıs ‘’Yeşilçam’ın Taşrası’’ ve Emin Alper ‘’Yabandan kurak günlere taşra: gerçek mi metafor mu?’’ başlıklı konuşmalarıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin üçüncü konuşmasında ‘Erken Cumhuriyet döneminde Doğu’da devlet inşası, müzakere ve direniş‘ başlığı altında Zehra Ayman ve Burak Başaranlar 18 Ocak Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin beşincisinde Richard Whatmore 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin ikinci konuşmasında ‘’Muhalefet mi iktidar mı: Cumhuriyet’in taşra eşrafı’’ başlığı altında Meryem Çakır Kantarcıoğlu ‘’Devletin Köy Sınırı: Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Taşrada Sınır ve Mera Çekişmeleri’’ ve Emre Erkan ‘’Çok Partili Haya Geçerken Taşrada İktidar ve Muhalefet’’ başlıklı konuşmalarıyla 14 Aralık Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin ilk konuşmasında Begüm Özden Fırat “Toprak, Mülkiyet, Cumhuriyet: 1960-80 arası Toprak İşgal Hareketi’’ başlıklı konuşmasıyla 26 Ekim Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binası’nda bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı’nın düzenlediği Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları başlıyor. Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde gerçekleşen Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları’nda bu dönem ayda bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşmaya devam edecek, biz dinleyeceğiz. Akl-ı Kıssa’da kadın tarihçilerin çalışmalarını, yayınlarını, araştırma gündemlerini ve tarih disiplinine katkılarını görünür kılmayı ve muhafazakar ve erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. Akl-ı Kıssa’nın 2023 güz dönemi ilk seminerini Suraiya Faroqhi, “Women in the Ottoman Empire” başlığıyla verecek. Seminer 17 Ekim 2023’te saat 19:00’da Tarih Vakfında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek.