Tarih Vakfı

by

Yer: Tarih Vakfı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Başak Tuğsavul Ünal (Tarih Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) ve Fatmagül Berktay ile Sevgi Uçan Çubukçu’nun açılış konuşmaları ardından Nurşen Gürboğa’nın oturum başkanlığında gerçekleştirilecek olan programda değerli katılımcılarımız Ebru Aykut, Zeynep Kutluata, Nur Deriş ve Tuba Demirci; “Osmanlı’dan Cumhuriyet’e Feminist Tarihyazımında Temalar, Sorular, İmkanlar” başlığı altında kadın hareketinin gelişimini ve durumunu hukuk, devlet politikaları, savaşlar, toplum ve tarihyazımı eksenleri etrafında çeşitli yönleriyle ele aldıkları sunumlarıyla aramızda olacaklar.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı ile Universus Sosyal Araştırmalar Merkezi iş birliğinde ve Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle düzenlenen Marksizm seminerleri, yeni dönemde “Marksizm 202: Tarih ve Kuram” başlığı altında devam ediyor. Serinin yeni döneminin ikinci buluşması Sinan Birdal’ın yapacağı, “Marksizm ve Queer Teori/Siyaset” başlıklı sunumla 2 Mart 2020 Pazartesi günü saat 18:30’da Tarih Vakfı binasında gerçekleşecektir.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı ve ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen “Kütüphane Konuşmaları” 6 Ağustos’ta Yiğit Akın’ı konuk ediyor. Yazarın 2018’de çıkan When the War Came Home: The Ottomans’ Great War and the Devastation of an Empire kitabı etrafında şekillenecek olan Emre Sencer moderatörlüğündeki konuşma, Osmanlı İmparatorluğu’nun Cihan Harbi deneyiminin nispeten ihmal edilmiş bir yönü olan cephe gerisini mercek altına almayı amaçlıyor.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı ile Universus Sosyal Araştırmalar Merkezi iş birliğinde ve Friedrich Ebert Stiftung Türkiye Temsilciliği’nin desteğiyle düzenlenen Marksizm seminerleri, yeni dönemde “Marksizm 202: Tarih ve Kuram” başlığı altında devam ediyor. Serinin yeni döneminin ilk buluşması Melda Yaman Öztürk’ün yapacağı, “Marksizm ve Toplumsal Cinsiyet” başlıklı sunumla 24 Şubat 2020 Pazartesi günü saat 18:30’da Tarih Vakfı binasında gerçekleşecektir.

Yer: Tarih Vakfı

Engin Kılıç’ın koordinatörlüğündeki 2019 Güz ve 2020 Bahar dönemlerinde “Tarih ve Edebiyatta Mütareke ve Milli Mücadele” temasıyla devam eden Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 13 Şubat 2020 Perşembe günü konuğu “Birinci Dünya Savaşı Sonrası Ortadoğu’da Yeniden Düzenlemeler Çerçevesinde ‘Kürt Meselesi’ ve Kurtuluş Savaşı” başlıklı sunumuyla Prof. Dr. Bülent Bilmez olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı ile Anadolu Kültür ortaklığında, Yukarı Dicle vadisindeki kültürel miras üzerine gerçekleşen üç önemli çalışmanın sunumu ve tanıtımı, “Hafızadan Arşive: Yukarı Dicle Vadisinde Kültürel Miras” başlığıyla gerçekleştirilecek.

Yer: Tarih Vakfı

Engin Kılıç’ın koordinatörlüğündeki 2019 Güz ve 2020 Bahar dönemlerinde “Tarih ve Edebiyatta Mütareke ve Milli Mücadele” temasıyla devam eden Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 30 Ocak 2020 Perşembe günü konuğu “Şiirin Siyasetle İmtihanı: Nâzım Hikmet’in Hapis Yılları ve Destan’dan Manzaralar’a Yolculuk” başlıklı sunumuyla Erkan Irmak olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Bilgi Merkezi Vakfı ile Tarih Vakfı olarak, hocamızın ailesi adına Evin İlyasoğlu’nun da katılımıyla, bir anma etkinliği düzenliyoruz.

Yer: Tarih Vakfı

Engin Kılıç’ın koordinatörlüğündeki 2019 Güz ve 2020 Bahar dönemlerinde “Tarih ve Edebiyatta Mütareke ve Milli Mücadele” temasıyla devam eden Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın 16 Ocak’taki konuğu “Tarihin Adları, 1918-1923” başlığıyla Ahmet Kuyaş olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Engin Kılıç’ın koordinatörlüğündeki 2019 Güz ve 2020 Bahar dönemlerinde “Tarih ve Edebiyatta Mütareke ve Milli Mücadele” temasıyla devam eden Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın yeni yıldaki ilk konukları “Köpe Ailesinin Gözünden Savaş Ve Mütareke Dönemi İstanbul’unda Yaşam (1914-1923)” başlığıyla Nefin Dinç, Lorans Tanatar Baruh ve Erol Ülker olacak.