Tarih Vakfı

Yer: Tarih Vakfı

Tarih Vakfı’nda Seda Altuğ’un koordinatörlüğünde düzenlenen “Filistin: Toprak, Emek, Siyaset” panelinde Canan Özcan, Selim Sezer, Erhan Keleşoğlu ve Seda Altuğ Filistin’i konuşacaklar. 12 Haziran 2024’te, saat 18.30’da Tarih Vakfı Eminönü binasında yüz yüze gerçekleşecek olan panele bekliyoruz.

Yer: Tarih Vakfı

Neslişah L. Başaran Lotz ve Cangül Örnek’in koordinatörlüğünde gerçekleşen konuşma serisininyedinci konuşmasında Görkem Akgöz “Savaşın ve İmparatorluğun Gölgesinde: Türkiye’de Sanayileşme, Ulus İnşası ve İşçi Sınıfı Siyaseti” başlıklı semineri ile 30 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 18.30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

“TamingtheMessiah: TheFormation of an OttomanPoliticalPublic Sphere” (University of California Press, 2023) üzerine yapılacak konuşma, erken modern Osmanlı siyasetinde ahalinin siyasete katılma pratiklerine odaklanacaktır. Konuşma, toplumsal muhalefetin on yedinci yüzyıl boyunca tezahür etme biçimlerine ve bu muhalefet pratiklerinin Osmanlı siyasi dilini nasıl değiştirdiğine dair genel bir çerçeve sunmaktadır.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin altıncı konuşmasında Gözde Orhan ‘’Taşrada Toprak Sahipliği ve Direniş’’ ve Seda Özdemir Şimşek ‘’Taşra Burjuvazisi: Kimlik Arayışı ve Sınıf İçi Çatışma’’ başlıklı konuşmalarıyla2 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde 7 Mart 2024, saat 18:30’da Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki merkezinde Başak Tuğ’un koordinatörlüğünde, Senem Timuroğlu, Seval Şahin, Gülhan Balsoy, Başak Tuğ’un konuşmacı olarak katılacağı ‘Tarih ve Edebiyat Kesişiminde Geç Osmanlı’dan Erken Cumhuriyet’e Kadınlar ve Feminizm’ başlığı altında kısa sunumlardan oluşacak bir oturum ve tartışma etkinliği gerçekleştireceğiz.

Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen
akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer
serisinin altıncısında Colin Kidd 1 Mart 2024, 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.
Konu başlığı “Sekülerlik Miti: Aydınlanmanın Dini Arka Planını Açığa Çıkarmak” olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin dördüncü konuşmasında ‘’Sinemada Taşra’’ başlığı altında Güldeniz Kıbrıs ‘’Yeşilçam’ın Taşrası’’ ve Emin Alper ‘’Yabandan kurak günlere taşra: gerçek mi metafor mu?’’ başlıklı konuşmalarıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Yer: Tarih Vakfı

Serinin üçüncü konuşmasında ‘Erken Cumhuriyet döneminde Doğu’da devlet inşası, müzakere ve direniş‘ başlığı altında Zehra Ayman ve Burak Başaranlar 18 Ocak Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.