Tarih Vakfı > Etkinlikler > Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları > ’Cumhuriyet Taşrasında İşçiler ve İşçi Mücadeleleri: Zonguldak ve Eskişehir Örnekleri

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları Devam Ediyor!

Serinin beşinci konuşmasında Kemal Yakut ve Nurşen Gürboğa ‘’Cumhuriyet Taşrasında İşçiler ve İşçi Mücadeleleri: Zonguldak ve Eskişehir Örnekleri’’ başlıklı konuyla 28 Mart 2024 Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.

Vangelis Kechriotis Perşembe Konuşmaları’nın ana başlığı ‘’100. Yılında Taşrada Cumhuriyet’’. Neslişah L. Başaran Lotz ve Cangül Örnek’in koordinatörlüğünde gerçekleşen konuşma serisinde Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet’e taşradan bakmaya çalışılacak. Merkezden ve yüksek politika üstünden bir bakış yerine merkez dışına uzanmayı, taşra denilen geniş evrende Cumhuriyet politikalarının nasıl deneyimlendiğine, bu politikalara nasıl reaksiyon verildiğine, gündelik hayatın bu politikalar ekseninde nasıl şekillendiğine odaklanmak amaçlanıyor. Bu doğrultuda siyasi ve iktisadi ilişkiler, güç mücadeleleri, yerel yönetimler, parti mücadeleleri, din, kültür, gündelik hayat, vb. alanlar ele alınacaktır.

* Etkinlik herkese açıktır.
* Katılım için kayıt gerekmemektedir.
* Etkinlik yüz yüze Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki binasında gerçekleştirilecektir.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!