Tarih Vakfı > Etkinlikler > Cumhuriyet'in 100 Yılı Konuşmaları > Cumhuriyet ve Toplumsal Hareketler: İşçiler, Köylüler, Kadınlar, Kürtler ve Aleviler

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları Devam Ediyor!

“Cumhuriyet‘in 100 Yılı Konuşmaları”nın bahar dönemi son paneli Doğan Çetinkaya’nın düzenlediği “Cumhuriyet ve Toplumsal Hareketler: İşçiler, Köylüler, Kadınlar, Kürtler ve Aleviler” başlığı altında 16 Haziran 2023’te Saat 18:30’da gerçekleşecek. Panelde Serpil Çakır, Sinan Yıldırmaz, Tuncay Şur ve Cemal Salman Cumhuriyetin 100 yılını çeşitli toplumsal grupların mücadeleleri açısından değerlendirecekler.

Tarih Vakfı, Nurşen Gürboğa’nın koordinatörlüğünde ayda bir düzenlediği ”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”yla Cumhuriyet tarihinin kapsayıcı bir değerlendirmesini sunmayı hedefliyor.
Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları kapsamında gerçekleşen panellerle bahar dönemi süresince toplumsal cinsiyetten azınlıklara, emekten toplumsal hareketlere uzanan bir çeşitlilikte Cumhuriyet’in 100 yıllık birikimi ele alınmıştır.

“Cumhuriyet ve Toplumsal Hareketler: İşçiler, Köylüler, Kadınlar, Kürtler ve Aleviler” paneli 16 Haziran 2023’te saat 18.30’da Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki binasında yüz yüze gerçekleşecektir.

Etkinlik herkese açıktır. Katılım için kayıt gerekmemektedir

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

Adres: Tarih Vakfı Eminönü Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen Sk. No: 10 Eminönü