Tarih Vakfı > Etkinlikler > Cumhuriyet'in 100 Yılı Konuşmaları > ‘İmparatorluktan Ulus Devlete Cumhuriyetin Siyasal ve Düşünsel Serencamı”

‘İmparatorluktan Ulus Devlete Cumhuriyetin Siyasal ve Düşünsel Serencamı”

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul
  • Şehir:

Tarih Vakfı’ndan yeni bir konuşma serisi!

Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları başlıyor.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 99. yılını geride bıraktık. 100. yılın içine giriyoruz. Tarih Vakfı, Nurşen Gürboğa‘nın koordinatörlüğünde 15 günde bir düzenleyeceği panellerle 100 yıllık Cumhuriyet tarihinin kapsayıcı bir değerlendirmesini sunmayı hedefliyor. Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları içinde Cumhuriyet döneminin siyasi, iktisadi, sosyal, düşünsel ve kültürel tarihi tartışılacak; yanı sıra toplumsal hareketlerden emeğe, azınlıklardan toplumsal cinsiyete, kentleşmeden eğitime ve gündelik hayata uzanan bir çeşitlilikte Cumhuriyet’in 100 yıllık birikimi ele alınacak.

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları” serisinin ilk konuşması Erol Ülker ve Ayşe Köse Badur‘un düzenlediği  ”İmparatorluktan Ulus Devlete Cumhuriyetin Siyasal ve Düşünsel Serencamı” paneliyle 29 Ekim 2022’de Tarih Vakfı’nın Eminönü’ndeki binasında gerçekleşecek.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Program:

15:00-15:10    Açılış Konuşması: Mehmet Ö. Alkan, Tarih Vakfı Başkanı