Tarih Vakfı > Etkinlikler > Cumhuriyet'in 100 Yılı Konuşmaları > Türkiye’de Siyasi Düşüncenin 100 Yılı: Sağ ve Sol Düşünceden Kemalizme Akımlar, Yaklaşımlar

by tarihvakfi

• Tarih:
  • Yer: Tarih Vakfı
  • Adres: Sarıdemir Mah. Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen sok. No: 10 Eminönü, Fatih, İstanbul

Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları Devam Ediyor!

Tarih Vakfı, Nurşen Gürboğa’nın koordinatörlüğünde 15 günde bir düzenlediği ”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”yla Cumhuriyet tarihinin kapsayıcı bir değerlendirmesini sunmayı hedefliyor.

Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları içinde Cumhuriyet döneminin siyasi, iktisadi, sosyal, düşünsel ve kültürel tarihi tartışılacak; yanı sıra toplumsal hareketlerden emeğe, azınlıklardan toplumsal cinsiyete, kentleşmeden eğitime ve gündelik hayata uzanan bir çeşitlilikte Cumhuriyet’in 100 yıllık birikimi ele alınacak.

”Cumhuriyet’in 100 Yılı Konuşmaları”nın üçüncü paneli “Türkiye’de Siyasi Düşüncenin 100 Yılı: Sağ ve Sol Düşünceden Kemalizme Akımlar, Yaklaşımlar” başlığı ile 25 Kasım 2022’de saat 18.30’da gerçekleşecek. Panelde Prof. Dr. Yüksel Taşkın, Dr. Emel Akal ve Dr. Berk Esen Türkiye’de siyasi düşünce tarihini şekillendiren Kemalizm ile sağ ve sol düşünce akımlarını değerlendirecekler. Tarih Vakfı’nın Eminönü binasında yüz yüze yapılacak panelde görüşmek üzere .

Etkinlik herkese açıktır. Katılım için kayıt gerekmemektedir.

Sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız!

Adres: Tarih Vakfı Eminönü Ragıp Gümüşpala Cad. Değirmen Sk. No: 10 Eminönü