Tarih Vakfı > Etkinlikler > Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları > İmparatorluk Dönüşürken İzmir ve Kuzey Ege Adaları Rumları

İmparatorluk Dönüşürken İzmir ve Kuzey Ege Adaları Rumları

Tarih Vakfı’nda Akl-ı Kıssa Salı Konuşmaları seminer dizisi devam ediyor!

Akl-ı Kıssa’nın 2023 Bahar dönemi ikinci seminerini Feryal Tansuğ “İmparatorluk Dönüşürken İzmir ve Kuzey Ege Adaları Rumları başlığıyla verecek. Seminer 25 Nisan 2023’de saat 19:00’da Tarih Vakfı Youtube kanalından çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Bu seminerde , Osmanlı İmparatorluğu’nun Reform Çağı olarak bilinen 19. yüzyılda İzmir ve Kuzey Ege Adaları’nda –İmroz, Limni, Semadirek ve Taşoz–Rum Ortodoks Hristiyan Cemaat ile Osmanlı merkezî ve yerel yönetiminin ilişkileri konuşulacak. İmparatorluk yönetiminin meşruiyetinin içte ve dışta sorgulandığı bu dönemde Müslüman Osmanlı idarecilerinin, İzmirli ve adalı Rumlara nasıl muamele ettiği yazarın Osmanlıca ve Yunanca ilk el kaynakları kullanarak yaptığı araştırmalara dayanılarak tartışılacaktır. Seminere Zuhal Mert Uzuner tartışmacı olarak katkı verecek.

Nurşen Gürboğa ve Gülay Yılmaz’ın koordinatörlüğünde hazırlanan Akl-ı Kıssa seminer serisinde iki haftada bir Salı günleri kadın tarihçiler konuşacak, biz dinleyeceğiz. Seminer dizisinde kadın tarihçilerin çalışmaları, yayınları, araştırma gündemleri ve tarih disiplinine katkıları görünür kılınacak ve muhafazakar, erkek egemen tarih disiplininde verdikleri varlık mücadelesine dikkat çekilecek.

Online Seminer linkine buradan ulaşabilirsiniz.