Tarih Vakfı > Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
Yer tutucu
Kitap, sivil toplum diye adlandırılan olgunun Türkiyedeki belli başlı kimi aktörlerinin kendi kabuklarından çıkıp birbirlerini yakından tanıma adımlarını sergiliyor. Sivil toplum kuruluşlarının, bu kuruluşlarda yer alan yurttaşların siyasal eğilimlerinin ötesine geçip, birbirlerini ayıran değil, birleştiren özellikleri keşfetme çabalarını önünüze getiriyor.
67.50 TL90.00 TL
Sivil Toplum Kuruluşları Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye'deki önde gelen sivil toplum kuruluşlarının ayrıntılı analizini içeren bu çalışma, Tarih Vakfı'nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen daha geniş kapsamlı Sivil Toplum Kuruluşları Bilgi Bankası ve İletişim Merkezi projesinin üçüncü ayağını oluşturuyor.
337.50 TL450.00 TL
Türkiye Sendikacılık Ansiklopedisi, kendi alanında ilk'in değerini ve kuşkusuz, eksikliklerini taşıyor.Eksikliklerin mümkün olduğunca giderilmesi için, proje çalışanları, uzmanlıklarını, titizliklerini, özverilerini sonuna kadar seferber ettiler.
337.50 TL450.00 TL
900.00 TL1,200.00 TL
364.50 TL486.00 TL
Osmanlı Bankası'nın belleğinde bir gezinti olarak nitelendirebilecek bu sayfaların amacı, her türlü malzemeden yararlanarak bu kurumun tarihle kesiştiği noktaları canlandırmak yoluyla, okuyucuyu, metin ve görüntü eşliğinde, bu tarihi birikim ve sürecin birer enstantanesiyle başbaşa bırakmaktadır. Ümid edilen, bu kitabın okura hem bir tarih kitabının hem de bir fotoğraf albümünün keyfini verebilmesidir. Osmanlı Bankası Arşiv ve Araştırma Merkezi ve Tarih Vakfı'nın ortak projesi olarak yayımlanmıştır.
90.00 TL120.00 TL
İSTANBUL İNSAN VE MEKANİstanbul olağanüstü bir hızla değişen bir şehir. Bu hızı izlemek, çözümlemek ve yorumlamak her disiplinden bilim adamlarını ilgilendiren bir uğraş. Ülkemizin ve dünyanın önde gelen coğrafyacılarından Prof. Dr. Erol Tümertekin, 1960'lar ve 1970'lerde yaptığı araştırmalar ve yayımladığı makalelerle İstanbul'u sanayi mekanları, merkezi iş alanları ve nüfus açısından incelemişti. Bu çalışmalar, İstanbul'un candamarını oluşturan ekonomik faaliyetlerin bu şehrin geçirdiği dönüşümlerde ne kadar önemli bir faktör olduğunu gösteriyor. Tümertekin'in daha o dönemde yaptığı saptamalar ve öneriler, İstanbul'un hızlı değişimi üzerinde düşünenler için vazgeçilmez bir kaynak.
136.50 TL182.00 TL
Zeki Arıkan
Prof. Dr. Zeki Arıkan Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nde görevlidir. Son yıllarda çalışmalarını yakınçağ tarihi üzerinde yoğunlaştırmıştır. XV.-XVI. Yüzyıllarda Hamit Sancağı (1988), Mütareke ve İşgal Dönemi İzmir Baskını (1989), Haydar Rüştü Öktem'in Mütareke ve İşgal Anıları (1991) kitapları yayımlanmıştır. Araştırmalarının çoğu Tarih Dergisi, Belleten, Osmanlı Araştırmaları, Çağdaş Türkiye Tarihi Araştırmaları, Tarih ve Toplum, Toplumsal Tarih gibi dergilerde yayımlanan Prof. Dr. Zeki Arıkan, Osmanlı sosyal ve ekonomik tarihi, Osmanlı tarihçiliği, İkinci Meşrutiyet döneminde İzmir'in kültürel durumu üzerindeki çalışmalarına devam etmektedir.
243.75 TL325.00 TL
. The concept of a "civil society" appeared as early as in John Locke's Two Treatises of Government, first published in 1690, after the English "Glorious Revolution" of 1688. The concept remained in currency until de Tocqueville's analyses of democracy, i.e. roughly until 1850. After a long period of almost complete silence, the topic of "civil society" reappeared in the 1970's in Eastern Europe, amidst the drive there for a democratization of the Soviet-style political systems... (preface)
75.00 TL100.00 TL
Bu araştırmada ulusal kâ;ğıt sanayiimizin en büyük kuruluşu SEKA'nın 60 yıllık öyküsü aktarılmaya çalışılmıştır. Amacımızın kapsamı ne denli genişse, öncelikle çalışmaya ayırabildiğimiz süre o denli kısıtlı olmuş; bu durum araştırmamız açısından birtakım özellikler yaratmıştır.