DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıÜç Sempozyum – Sivil Toplum Kuruluşları

Üç Sempozyum – Sivil Toplum Kuruluşları

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Bu kitap, sivil toplum diye adlandırılan olgunun Türkiye’deki belli başlı kimi aktörlerinin kendi kabuklarından çıkıp birbirlerini yakından tanıma adımlarını sergiliyor. Sivil toplum kuruluşlarının, bu kuruluşlarda yer alan yurttaşların siyasal eğilimlerinin ötesine geçip, birbirlerini ayıran değil, birleştiren özellikleri keşfetme çabalarını önünüze getiriyor. 1994’ten başlayan süreçte belli başlı sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenledikleri üç sempozyuma sunulan tebliğleri içeriyor.

İlki, 16-17 Aralık 1994 tarihinde düzenlenen, sivil toplum kuruluşlarının gelişiminin, devlet, yerel yönetim ve özel sektörle ilişkilerinin, demokrasi ve katılım sorununun ele alındığı Türkiye’de Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumu.

İkincisi, 23-24 Haziran 1995 tarihinde düzenlenen sivil toplum kuruluşlarının yurtdışı ilişkilerini ve aralarındaki iletişim ve işbirliğini ele alan ve bu alandaki deneyimlerin aktarıldığı Küçülen Dünyamızda Büyüyen Sivil Toplum Sempozyumu.

Üçüncüsü ise 7-8-9 Aralık 1995 tarihinde düzenlenen Sivil Toplum Kuruluşları Arasındaki İletişim Sorunları ve Çözümleri Sempozyumu.

Kitap, sivil toplum diye adlandırılan olgunun Türkiyedeki belli başlı kimi aktörlerinin kendi kabuklarından çıkıp birbirlerini yakından tanıma adımlarını sergiliyor. Sivil toplum kuruluşlarının, bu kuruluşlarda yer alan yurttaşların siyasal eğilimlerinin ötesine geçip, birbirlerini ayıran değil, birleştiren özellikleri keşfetme çabalarını önünüze getiriyor.