DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıÖnde Gelen STK’lar Araştırma Raporu

Önde Gelen STK’lar Araştırma Raporu

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Sivil Toplum Kuruluşları Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki önde gelen sivil toplum kuruluşlarının ayrıntılı analizini içeren bu çalışma, Tarih Vakfı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen daha geniş kapsamlı Sivil Toplum Kuruluşları Bilgi Bankası ve İletişim Merkezi projesinin üçüncü ayağını oluşturuyor.

İlk çalışma, Mayıs 1996’da İstanbul’da toplanan Habitat II Konferansı’na katılan yerli ve yabancı STK’lara yardımcı olabilmek amacıyla “Sivil Toplum Kuruluşları Rehberi”nin yayımlanmasıydı. Bu rehberin içinde yer alan kısa bir bölümde rehberdeki STK’lara ilişkin bazı istatistiki değerlendirmeler yapılmaktaydı. Ayrıca STK Bilgi Merkezi, konferansa dahil olan kuruluşlardan isteyenlere, gereksindikleri daha ayrıntılı bilgileri çeşitli kanallardan ulaştırdı. STK Bilgi Merkezi bilgi toplama işine konferans sonrasında da devam etti.

Daha sonra Ocak 1997’de Friedrich Ebert Vakfı’nın mali desteğiyle, bu kez rehberde yer almış ve almamış kuruluşlar arasından seçilen önde gelenleri kapsayan bir gruba yönelik nicel bir analize başlandı. Bu araştırma, rehberin başında yer alan “Anket Sonuçlarına İlişkin İstatistikler” başlığı altında sunulan bölümün daha genişletilmiş bir şekli olarak değerlendirilebilir.