DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıTürkiye Sendikacılık Ansiklopedisi Cilt 2

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

ISBN: 975730624X

Türkiye Sendikacılık Ansiklopedisi, kendi alanında ilk’in değerini ve kuşkusuz, eksikliklerini taşıyor.Eksikliklerin mümkün olduğunca giderilmesi için, proje çalışanları, uzmanlıklarını, titizliklerini, özverilerini sonuna kadar seferber ettiler.

Türkiye Sendikacılık Ansiklopedisi’nin, kimilerine bir eksiklik gibi gelebilecek yanının, örgütleri, kişileri, olayları yorumsuz, tarafsız, nesnel, hatta renksiz, nasılsa öyle yansıtması olduğunu biliyoruz. Bu bilinçli bir tercihti. Bu yüzden de ansiklopedide örgütler, kişiler ya da olaylar hakkında övgüler veya yergiler arayanlar umduklarını bulamayacaklar. Ama ilgili maddeleri bir arada değerlendirdiklerinde kendi yorumlarını yapmaya yeterli malzemeye sahip olacaklar.

Maddeleri yazarken, her zaman yanılabilen insan belleğini değil arşiv belgelerini temel aldık. Olayların veya örgütlerin tarihi veya bu örgüt ve olaylarda kişilerin rolü konusunda tüm anılardan ve tanıklıklardan yararlandık, ancak bu anı ve tanıklıkların arşiv belgeleriyle çatıştığı durumlarda belgelere ağırlık tanıdık…

– Oya Baydar, Yayın Yönetmeni