Tarih Vakfı > Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
Fatmagül Demirel
2010 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'nde Ahilik haftası kapsamında gerçekleşen "Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Esnaf ve Ticaret" konulu sempozyumun tebliğlerinin derlemesinden oluşan bu kitap Tarih Vakfı Yurt Yayınları aracılığıyla okuyucularıyla buluşuyor.
136.50 TL182.00 TL
İlhan Tekeli
Temsili demokrasinin ve katılımcı demokrasinin birlikte var olabilmesinin yollarını araştıran, temsili demokrasinin sıfır toplamlı siyaset anlayışının aşılma yolları üzerinde duran "Türkiye için STK'lar ve Katılımcı Demokrasi Yazıları" kitabı yerelliği merkeze alan bir siyasetin mümkünatı ve getireceği potansiyel avantajları, beraberinde aktif yurttaşlığı irdeliyor. Türkiye siyasetine belediye, demokrasi, denetim ve siyasi partiler açısından bakan kitap yerel demokrasinin kavramsallaştırılması ve geliştirilmesi gibi konulara farklı perspektiflerden öneriler getiren, yerel yönetimlerin desantralizasyonu konusunda çarpıcı tespitlerde bulunan, siyasal toplum ile sivil toplum arasında yerini belirlemekte olan yerel yönetimlere yeni bir bakış getiren bu kitap dünya yerel demokrasi gözlemevi için bir kavram ve örgütlenme çerçevesi taslağı sunarak okurlarını kendi taslaklarını geliştirmeye ve kendi önerilerini bulmaya teşvik ediyor.
157.50 TL210.00 TL
Gürel Tüzün
Tarih Vakfı ve Cartooning for Peace ortaklığıyla İstanbul, Paris ve Brüksel'de açılan serginin kataloğu.Orijinal karton kapağında.
562.50 TL750.00 TL
Gökhan Akçura
Cumhuriyet döneminin matbaacılık tarihi yazıldı Tarih Vakfı, BASEV (Basım Sanayii Eğitim Vakfı) ve Yapı Kredi Yayınları işbirliğiyle piyasaya çıkarılan Cumhuriyet Döneminde Türkiye Matbaacılık Tarihi kitabı araştırmacı Gökhan Akçura tarafından kaleme alındı. Cumhuriyet Döneminde Türkiye Matbaacılık Tarihi kitabı, Cumhuriyet öncesi matbaacılık tarihini özetleyerek başlıyor. Ardından Kurtuluş Savaşı sırasında Anadolu ve İstanbul matbaalarının durumunu ele alıyor.
405.00 TL540.00 TL
Türkiye'nin önde gelen müteahhitlerinden olan STFA, 75. yılını kutluyor. Gerek mühendislik gerek inşaat alanında sayısız ilke imza atmış olan STFA, 75. yılını bir kitapla taçlandırıyor.Türkiye Cumhuriyeti'nin önde gelen müteahhitlerinden olan, Türk mühendisinin bilgi ve becerisini yurt dışına taşıyan ilk Türk Müteahhidi olarak sektöre öncülük eden STFA, 75. yılını kutlamaya hazırlanıyor. STFA, 75. yıllık tecrübelerinin, gelecek nesillere aktarılmasında önemli rol oynayacak Geçmişten Geleceğe STFA "İLK" kitabını kamuoyunun beğenilerine sunuyor.
Ahmet Refik Altınay
Ahmet Refik Altınay'ın 1915 yılında iki cilt halinde basılan eseri "Köprülüler" Tarih Vakfı Yurt Yayınları'nın "Tarihe Yolculuk" serisi altında okurlarıyla buluşuyor.İki cildin bir araya getirildiği bu kitabın ilk cildinde Köprülü Mehmet Paşa'nın hayatı, tabiatı, dini ve siyasi yaklaşımı, ulema ile ilişkileri, zamanının bilim ve edebiyatı, Anadolu ıslahatı, Erdel başarısı, dış siyaseti ve son günleri anlatılıyor. İkinci ciltte ise Köprülü Fazıl Ahmet Paşa'nın hayatı, tabiatı, Avusturya ve Girit seferleri, Kandiye zaferi, zamanının İstanbul ve Edirne hayatı, bilim ve edebiyatı, dış siyaseti, Lehistan seferi ve ölümü işleniyor.
Karen Barkey
Zeynep Altok
1995'te Sosyal Bilimler Tarih Derneği'nin Allan Sharlin ödülüne layık görülen Karen Barkey'in bu eseri Tarih Vakfı Yurt Yayınları aracılığıyla okurlarıyla buluşuyor.Osmanlı İmparatorluğu'nun merkezileşme süreci Batı Avrupa'daki merkezileşmeden farklı bir yöntem izlemiştir. Osmanlı yöneticileri, köylüleri ve dönüşümlü olarak görevlendirdikleri elitleri devlete bağlayarak merkezileşme hamlesinde bulunmuş, fakat bu durum işsiz kalan paralı askerlerin ve levendlerin eşkıya topluluklarını oluşturmasına yol açmıştır. Bu kitap ile eşkıya-devlet iletişim ve etkileşimini inceleyen Barkey, eşkıyalığın bir gerileme göstergesi olmadığını aksine ilerleyen süreçte merkezileşme sürecine katkı sunabilecek bir fail olduğunu gözler önüne seriyor.
108.75 TL145.00 TL
Ahmet Refik Altınay
Ahmet Refik Altınay'ın 1913 ve 1915'te ilk baskıları yapılan iki kitabı "Tarihi Simalar" ve "Tesavir-i Rical" Tarih Vakfı Yurt Yayınları aracılığıyla "Tarihe Yolculuk" serisi altında okurlarıyla buluşuyor.
Yer tutucu
121.50 TL162.00 TL
Necmeddin Sahir Sılan
Muazzez Pervan
Tuba Akekmekçi
Necmettin Sahir Sılan'ın milletvekilliği döneminde istediği raporlardan meydana gelen bu eser, Türkiye'deki Doğu ve Kürt sorununa ışık tutacak bir kaynak niteliği taşıyor. Bölgenin vali ve jandarma komutanları, halkevi yöneticileri, maarif müdürlerinin hazırladığı bu detaylı raporlar; yörenin coğrafi, sosyo-ekonomik ve beşeri durumlarını göz önüne seriyor.
202.50 TL270.00 TL
Necmeddin Sahir Sılan
Muazzez Pervan
Tuba Akekmekçi
Necmeddin Sahir Sılan Arşivi yayın dizisinin bu dördüncü kitabı Dersim vilayeti ve kazalarına ilişkin bürokrasi raporları ve yazışmalardan meydana geliyor. Sılan'ın girişimi üzerine hazırlanan bu raporlar ile Dersim sorunu ile Kürt vatandaşlara uygulanan "tedip" ve "tenkil" politikalarını gözler önüne seriliyor ve devlet aygıtının yapısı, çalışma biçimi ve evreleri hakkında detaylı bilgiler sunuluyor.
118192041