Köprülüler

Stokta yok

Yazar: Ahmet Refik Altınay
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Ahmet Refik Altınay’ın 1915 yılında iki cilt halinde basılan eseri “Köprülüler” Tarih Vakfı Yurt Yayınları’nın “Tarihe Yolculuk” serisi altında okurlarıyla buluşuyor.İki cildin bir araya getirildiği bu kitabın ilk cildinde Köprülü Mehmet Paşa’nın hayatı, tabiatı, dini ve siyasi yaklaşımı, ulema ile ilişkileri, zamanının bilim ve edebiyatı, Anadolu ıslahatı, Erdel başarısı, dış siyaseti ve son günleri anlatılıyor. İkinci ciltte ise Köprülü Fazıl Ahmet Paşa’nın hayatı, tabiatı, Avusturya ve Girit seferleri, Kandiye zaferi, zamanının İstanbul ve Edirne hayatı, bilim ve edebiyatı, dış siyaseti, Lehistan seferi ve ölümü işleniyor.

Yazar