DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıTürkiye İçin STK’lar ve Katılımcı Demokrasi Yazıları
İndirim!

Türkiye İçin STK’lar ve Katılımcı Demokrasi Yazıları

Stokta

Yazar: İlhan Tekeli
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Prof. Dr. İlhan Tekeli, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi emekli öğretim üyesidir. Tarih Vakfi’nın kurucularındandır, yıl yönetim kurulu başkanlığını yapmıştır. YÖK genel kurulu üyeliği yapmıştır. 1989 yılında Selim İlkin’le birlikte Sedat Simavi Sosyal Bilimler Ödülü’nü almıştır. 1994 yılında Mustafa Parlar Bilim Ödülü’nü ilk on almıştır. 1996 yılında Türkiye Bilimler Akademisi üyeliğine seçilmiştir. Halen Türkiye Bilimler Akademisi şeref üyesidir. 1999 yılında Mustafa Parlar Eğitimde Üstün Başarı, 2006 yılında TÜBİTAK Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür. Başta Selim İlkin olmak üzere, Yiğit Gülöksüz, Erdoğan Soral, Tarik Okyay, Gencay Şaylan, Raşit Gökçeli ile ve yalnız olarak yazılmış 70 kitabı, 640 bilimsel yazı ve bildirisi vardır. Yaygin olan ilgi alanı içine, şehir planlama, bölge planlama, sosyal sistemler, makro coğrafya, belediyecilik, iktisadi politikalar, Türkiye iktisat ve şehir tarihleri ile eğitim planlaması ve bilimsel felsefe ve tarih yazıcılığı girmektedir. Temsili demokrasinin ve katılımcı demokrasinin birlikte var olabilmesinin yollarını araştıran, temsili demokrasinin sıfır toplamlı siyaset anlayışının aşılma yolları üzerinde duran “Türkiye için STK’lar ve Katılımcı Demokrasi Yazıları” kitabı yerelliği merkeze alan bir siyasetin mümkünatı ve getireceği potansiyel avantajları, beraberinde aktif yurttaşlığı irdeliyor. Türkiye siyasetine belediye, demokrasi, denetim ve siyasi partiler açısından bakan kitap yerel demokrasinin kavramsallaştırılması ve geliştirilmesi gibi konulara farklı perspektiflerden öneriler getiren, yerel yönetimlerin desantralizasyonu konusunda çarpıcı tespitlerde bulunan, siyasal toplum ile sivil toplum arasında yerini belirlemekte olan yerel yönetimlere yeni bir bakış getiren bu kitap dünya yerel demokrasi gözlemevi için bir kavram ve örgütlenme çerçevesi taslağı sunarak okurlarını kendi taslaklarını geliştirmeye ve kendi önerilerini bulmaya teşvik ediyor.

Yazar