DükkanKitapTarih Vakfı Yurt YayınlarıSafiye Ali: Türkiye’nin İlk Kadın Doktoru

Stokta yok

Yazar: Nuran Yıldırım
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

Kadınların meslek hayatına girmesinde en meşakkatli olmuş olan alanlardan biri olan tıp doktorluğunun Türkiye’deki gelişiminin hiç şüphesiz en önemli aşamalarından biri Türkiye’nin ilk kadın doktoru olan Safiye Ali’nin hayatıdır. Türkiye’nin ilk kadın tıp doktoru olması ile birlikte aynı zamanda Türk feminist hareketinin önemli mensuplarından biri olan ve kadınlarının seçilme hakkı için mücadeleler vermiş olan Safiye Ali’nin hayatı günümüzde de etkileyici bir önem taşır. Yazar Nuran Yıldırım’ın daha önce vermiş olduğu toplantı ve konferans konuşmalarının bir ürünü olan “Türkiye’nin İlk Kadın Doktoru: Safiye Ali” bu etkileyici hayatı Türk tıp tarihinde kadının genel rolü çerçevesinde değerlendiriliyor ve daha önce ortaya koyulmamış olan arşivsel veriler ile destekliyor.

Yazar