Tarih Vakfı > Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
71.25 TL95.00 TL
Ders kitapları en önemli eğitim girdilerinden biridir: Metinler bir ulusal kültüre ilişkin temel fikirleri yansıtır ve çoğu kez kültürel mücadelenin ve anlaşmazlığın alevlenme noktasını oluşturur.
İnsan hakları kültürünün ve demokratik değerlerin genç kuşaklara aktarılması için ders kitabı yazarlarına büyük bir sorumluluk düşmektedir. İnsan haklarına saygılı ders kitabı yazmak ya da yaratmak, klasik bir kılavuzun yol gösteremeyeceğine inandığımız bir projedir.
71.25 TL95.00 TL
Avrupa Konseyi'nin eğitim ve kültür işlerinden sorumlu Kültürel İşbirliği Konseyi'nin 10-12 Aralık 1998 tarihinde "Tarih Öğretiminde Çoğulcu ve Hoşgörülü Bir Yaklaşıma Doğru: Çeşitli Kaynaklar ve Yeni Didaktik Yöntemler" adıyla Brüksel'de düzenlediği sempozyum tarih öğretimi üzerine yapılan önemli tartışmaları kapsıyor.
71.25 TL95.00 TL
John Karatzoglou'nun Osmanlı Bankası Arşivlerinden yola çıkarak yaptığı bu çalışma, 19. yüzyılda Osmanlı Bankası Selanik Şubesi'ndeki atmosferi okuyucuya aktarmaktadır.
108.75 TL145.00 TL
In the 1950s, SOAS Ottoman historian V.J. Parry, best known for his work on Ottoman weapons and explosives technology, embarked on a doctoral dissertation which was to be an evaluation and presentation of Richard Knolles' famous Generall Historie of the Turks (1603). Yet Parry's manuscript, a fundamental companion to that early text, remained undiscovered until his death.After waiting nearly half a century until after his death, and although incomplete, Parry's Richard Knolles' History of the Turks has now been edited by historian Salih Özbaran, thus offering us Parry's insights into this unique document on Ottoman life and history.
Pinelopi Stathis
19. yüzyılda İstanbul'un demografik yapısında gayrimüslimler önemli bir role sahipti. Ekim 1996'da Atina'da yapılan bir sempozyumda sunulan tebliğlerden oluşturulan bu kitap İstanbul'daki Bulgar, Rum, Ermeni, Musevi cemaatleri ve Amerikan misyonerlerinin şehirdeki var oluşları ile İstanbul tarihindeki yerlerini konu edinerek en parlak dönemlerine ve gerileyişlerine ışık tutuyor.
71.25 TL95.00 TL
20. yüzyıl Avrupa tarihinin "karanlık" olayları ders kitaplarında nasıl işlenmektedir? Holokaust ya da işgal politikası bir çocuğa nasıl anlatılmalıdır? Öğretmenler öğrencilere soykırım gibi "hassas" konuları anlatırken ne gibi zorluklarla karşılaşmaktadırlar? Günümüzde okutulan ders kitapları bu konuları işlerken yeterince dikkatli mi? Elinizdeki kitapta 20. yüzyıl Avrupa tarihini anlatan ders kitapları incelenmektedir. İncelenen kitaplar Avrupa ülkelerinde okutulanlar arasında, temsil değeri en yüksek olanlardır. Bu çalışmada bir Avrupa kimliği yaratmaya çalışan ülkelerdeki ders kitapları temel alınmakla birlikte, henüz ulusal kimlik oluşturma sürecini yaşayan ülkelerde okutulan kitaplara da yer verilmiştir.
43.50 TL58.00 TL
Elinizdeki kitap 1994 yılından bu yana gerçekleştirilen Sivil Toplum Kuruluşları Sempozyumları dizisinin on ikincisinde yapılan oturumların çıktılarını ve atölye çalışmalarının sonuçlarını içermektedir.
108.75 TL145.00 TL
Sultan Abdülmecid'in kızı Refia Sultan 1842'de Beşiktaş Sarayı'nda doğdu, 1880'de öldü. İiyi bir eğitim gördü, müzik dersleri aldı. Zamanı gelince de evlendirildi. Doğrusu pek de mutlu bir hayat sürdüğü söylenemezdi. Bir yandan ağır bir hastalıkla mücadele edip üst üste ameliyat olurken; öte yandan kocasıyla da anlaşamıyordu. Ama o bir padişah kızıydı, bütün bunlara tevekkülle katlanırken büyük bir debdebe içinde yaşamayı da seviyor, arabasını bile Paris'ten getirtiyordu. Refia Sultan mektup yazmayı severdi, hem mektuplarını hem de en küçük sipariş pusulasını bile saklamıştı. Doç. Dr. Ali Akyıldız, işte bu belgelere dayanarak Refia Sultan'ın hazin hayat hikâ;yesini anlatırken dönemin zengin ve ilginç bir panoramasını da sunuyor.
93.75 TL125.00 TL
Tarih Vakfı, Ekim 2001 ve Kasım 2002'de Marmara, Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 200 tarih eğitimcisinin katılımıyla Avrupalı-Türkiyeli Tarih Eğitimcileri Buluşmasını düzenledi. Avrupa Konseyi tarih eğitimi proje sorumlularının ve Avrupalı Tarihçiler Derneği yöneticilerinin de aralarında bulunduğu tarih eğitimcilerinin Avrupa tarih eğitimindeki yeni yönelimler ve yöntemler üstüne sundukları bildiriler ile Türkiye'deki tarih eğitiminin sorunları ve çözüm önerileri bu kitabı oluşturuyor. Kitabın ana ekseni 20. yy. tarihine eleştirel yaklaşımların ışığında yeni tarih eğitimi yöntemlerinin değerlendirilmesidir.