Tarih Vakfı > Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
168.75 TL225.00 TL
İlhan Tekeli, Türkiye'nin ondan en çok yararlanabileceği yaşamının en verimli döneminde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ndeki görevinden emekliye ayrılıyor. Bilimin, felsefenin ve giderek aktifleşen sivil toplumun katkılarının artacağı, Türkiye'nin demokratikleşme ve çağdaşlaşma yolunda en önemli dönüşümler yaşayacağı önümüzdeki yıllarda İlhan Tekeli gibi bilim insanlarının katkılarına daha fazla gereksinim duyacağız.
71.25 TL95.00 TL
"Roman nasıl bitiyor?" diyor. "Sevgililer birbirine kavuşuyor mu? Yoksa?""Henüz bilmiyorum. Ucu açık olacak. Kararı okur verecek. Ben yazar özgürlüğümden vazgeçiyorum. Bu bir yolculuk romanı olacak. Yolculuklar sürprizlerle doludur. Bilirsin!""Ayrıca," diye devam ediyor Umut, yazdığım bir roman. Bir ilk roman. Kahramanlarım da birer insan. Kişilikleri yok mu? Bırakırım iplerini. İstedikleri gibi davransınlar. İsteyen ipini koparsın, isteyen bağlı kalsın."Olasılıklar, karşılaşmalar, denk düşmeler, ayrılıklar hep olacak. Kimi kazır; İçindeki notaları, sözcükleri, tabletleri, amacını, yani kendini katman katman bulur çıkarır. Yapmayanın da kendi bilir. Zorla çıkaramam ki!"Ne yapayım, gencim," diye düşünüyor Umut."Kahramanlarım da genç."
136.50 TL182.00 TL
Bu kitap 1994 yılından bu yana düzenlenen sivil toplum kuruluşları sempozyumlarının on dördüncüsünde yapılan konuşmaları, sunuşları ve tartışmaları içermektedir.
121.50 TL162.00 TL
Devrim, siyasi iktidar değişene kadar süren geçici bir kanunsuzluk dönemi miydi, yoksa bu dönem toplumsal dönüşüm tamamlanana dek sürmeli miydi? Devrimli suç arasında nasıl bir ilişki vardı? İsyan, eşkıyalık, zengin mallarını yağmalama her zaman suç eylemleri miydi? Devrimciler ne zaman özgürlük savaşçısı, ne zaman suçlu kabul ediliyorlardı? James Fentress"ın 19. yüzyıl Sicilya tarihine bakışı, bu tür sorulara yanıtlar bulma çabasıyla şekilleniyor.
172.50 TL230.00 TL
Bu kitap, Tarih Vakfı tarafından 2002- 2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu"nun mali desteği, yüzlerce kişi ve kurumun katkıları ile gerçekleştirilen "Türkiye'de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişminin Görsel Anlatımı" projesinin bir son ürünüdür. Proje kapsmaında hazırlanan "Hikayemi dinler misin?" sergisi, kendisine eşlik eden "Önce İnsan!" belgeseli ve tematik kısa belgesellerle birlikte Nisan - Ekim 2004 döneminde 20 ili gezerek 50.000 ziyaretçiye ulaştı. Sergi için 2.000 baskı yapan bir katalog, belgeseller için ise 5.000 adet üretilen bir DVD hazırlandı. Proje kapsamında ayrıca, sonuçlarını birer kitaba dönüştürmek üzere baştan ele aldığımız 35 konferans,13 atölye çalışması gerçekleştirildi. (Sunuş"tan)
Kıtalar ve denizler arasındaki köprü konumunun sağladığı avantajlar ve getirdiği kültürel birikim ile İstanbul, bin yılı aşan bir süre boyunca dünya ticaretinin en önemli merkezlerinden biri olmuştur. Doğu ile Batı'yı birleştiren kent olma özelliğini daima korumuştur. İstanbul tüccarı bu tarihi geleneği ve işlevi çağlar boyunca yürütmüş, farklı uygarlıklar arasında köprü olmanın sorumluluklarını taşımak kadar, birleştirici olabilmenin getirdiği olanakları da kullanmıştır. Sunulan bu kitabı her zaman olağanüstü güzel olan bu şehre ve bir anlamda daima İstanbul'u İstanbul yapan ticaret erbabına ithaf ediyoruz.
Sezer, Evrim ve Jutta ile birlikte gizemli bir yolculuğa çıkmaya hazır mısınız?Onlar gibi siz de Yaratıcı Düşünce Projesi yarışmasına katılma hakkı kazansaydınız nasıl bir buluş yapardınız?Aynı yarışmaya İtalya, Almanya, Fransa, Avusturya, Portekiz, Belçika, İngiltere, İsveç ve İspanya'dan gelen çocuklar da katılsa, Avrupa'nın farklı köşelerinden, ayrı renkler getirse...Hep birlikte ilginç deneyimler yaşayıp, tarihin gizemli sayfalarına geziler yapmak istemez miydiniz?...(Arka Kapak'tan)
The essays in this collection have been compiled from a book published by the History Foundation of Turkey and the Turkish Academy of Sciences as part of a project on human rights issues in textbooks used in elementary and secondary education in Turkey.
121.50 TL162.00 TL
Özerk toplumsal girişimlerin aracı olarak derneklerin ortaya çıkışı, özellikle geç dönem Osmanlı tarihinin en ilgi çekici konularından biridir. Elinizdeki çalışma, Osmanlı İmparatorluğu'ndaki Rum-Ortodoks topluluğun en tanınmış ve uzun ömürlü cemiyetlerinden birini, Dersaadet Rum Cemiyet-i Edebiyesi'ni konu ediniyor. Kitap, Osmanlı Rum orta sınıfının 19. yüzyılın ikinci yarısında hızla çoğalan cemiyetler vasıtasıyla kendi kimliğini inşa süreci üzerine eğiliyor.
121.50 TL162.00 TL
Hayırseverlik Osmanlı siyasal ve toplumsal kültürünün önemli bileşenlerinden biriydi. Tarihçi Amy Singer, sanıldığından çok daha karmaşık ve çok boyutlu olan bu kavramı uygulamadaki gerçeklikleriyle birlikte inceliyor. Yazarın yaklaşımı, deyim yerindeyse hayırseverliğin asla sadece hayırseverlik için yapılmadığını ortaya seriyor.Yazarın mercek altına yatırdığı imaret kurumu, Osmanlı hayırseverlik kültürünün özgün bir ürünüydü. Hürrem Sultan tarafından Kudüs'te kurulan imaret ise hem Kanuni-Hürrem çiftinin siyasal-toplumsal projelerinin bir parçası, hem Hürrem'in dini vecibelerini yerine getirme ve kendi statüsünü ifade etme aracı hem de saltanatın Kudüs'te yaşayan insanların toplumsal ihtiyaçlarına verdiği bir yanıttı.