Tarih Vakfı > Kitaplar

Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
Türkiye'de Çevrenin ve Çevre Korumanın Tarihi Sempozyumu 7-8 Nisan 2000 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Sosyal Tesisleri'nde düzenlendi. Tarih Vakfı'nın organizasyonu ve Heinrich Böll Vakfı'nın desteği ile gerçekleşen sempozyuma çeşitli kurum ve kuruluşlardan, üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden 150'ye yakın yetkili ile basın kuruluşu ilgi gösterdi.Elinizde bulunan Sempozyum kitabı Türkiye'de yayımlanmış ilk "Çevre Tarihi" kitabı olması bakımından ayrı bir önem taşımaktadır. Sempozyumun ardından konuya ilgi duyan farklı disiplinlerden kişilerin yer aldığı bir çalışma grubu oluşturarak, Türkiye'de çevrenin ve Çevre Korumanın Tarihi çalışmalarının bir sonraki adımlarına geçilebileceği düşünülmektedir.
101.25 TL135.00 TL
Bu kitap vatansever bir topçu ustasının Balkan harbi öncesinde Tophane'de başlayıp, Kıbrıs çıkartmasına değin uzanan yaşam serüveninin kendi hatıratından ve belgelerden derlenmiş öyküsünü anlatıyor.Bir dönem milletvekilliği de yapan Ali Tunalı Cumhuriyet dönemine damgasını vuran kuşağın özgün bir temsilcisi. Hatıratında "Cumhuriyeti ilan eden topları ben attım!" diye övünüyor...
78.75 TL105.00 TL
Elinizdeki kitap, 1994 yılından bu yana gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları sempozyumlarının onuncu yılında, on beş ve on altıncı sempozyumlarda yapılan sunum ve tartışmalar ile atölye çalışmalarının sonuçlarını içermektedir.
93.75 TL125.00 TL
Kadir R. Gürtan ve Gülsevil Tüzün'ün araştırma sonuçları ile Ali Çarkoğlu, Hamit Fişek Keyder, Ayşe Öncü, Fersun Paykoç, İlhan Tekeli'nin yorumları, hem insan hakları ve ders kitapları ile ilgilenenler, hem de niceliksel daha araştırmacıları için çok değerli bir kaynak oluşturuyor.
108.75 TL145.00 TL
Textbooks, their language, accessibility, the overt and coverts messages they convey regarding identities and anxieties, the contributions of critical pedagogy to the concent and context of human rights educations and its close connections to peace educations... are some of the themes covered by the papers presented in the Intenational Symposium on Human Rigths Education and Textbook Research (April 17 - 19, 2004 - Istanbul) and collected in this volume. The meeting, which brought tgether internationally prominenet workers in the field, also provided a forum for the critical assessment of the research conducted in the coure of the Project on Human Right in Textbooks.
326.25 TL435.00 TL
Şark'ın Sergilenişi, İslam kültürlerinin 19. yüzyıl dünya fuarlarında nasıl temsil edildiğini temel alarak, sergilerdeki ulusal pavyonların mimari dilinin yansıttığı, toplumsal siyasal ve kültürel eğilimleri çözümlüyor. Kitap, sergilerin yerleşim planlarını şekillendiren anlayışın, Batılı güçler tarafından belirlenmiş dünya düzeninin ta kendisi olduğunu gösterirken, hem İslam dünyasında hem de Batı'da gerçekleşen dönüşümleri anlamamızı kolaylaştırıyor. Pavyonların mimari üslubu ise bir yandan Avrupalıların kafasındaki Müslüman imajını, diğer yandan da İslam dünyasının buna karşı sunduğu kendi imajını yansıtıyor.
240.00 TL320.00 TL
191.25 TL255.00 TL
Rehber ve içindeki bilgiler Türkiye'deki gün gittikçe artan Sivil Toplum örgütlerinin tanınmasına, bunlarla ilgili temel bilgilere ulaşılmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca Türk ve uluslararası kişiler için aktif olan örgütlerle ilgili bilgileri içermektedir.
172.50 TL230.00 TL
Bu kitap, Tarih Vakfı tarafından 2002- 2004 yılları arasında Avrupa Komisyonu"nun mali desteği, yüzlerce kişi ve kurumun katkıları ile gerçekleştirilen "Türkiye"de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişminin Görsel Anlatımı projesinin bir son ürünüdür. Proje kapsamında hazırlanan "Hikayemi dinler misin?" sergisi, kendisine eşlik eden "Önce İnsan!" belgeseli ve tematik kısa belgesellerle birlikte Nisan - Ekim 2004 döneminde 20 ili gezerek 50.000 ziyaretçiye ulaştı. Sergi için 2.000 baskı yapan bir katalog, belgeseller için ise 5.000 adet üretilen bir DVD hazırlandı. Proje kapsamında ayrıca, sonuçlarını birer kitaba dönüştürmek üzere baştan ele aldığımız 35 konferans,13 atölye çalışması gerçekleştirildi. (Sunuş"tan)
405.00 TL540.00 TL
Bu kitap aracılığıyla, dünyadaki siyasal, ekonomik değişikliklerden doğrudan etkilenen sivil havacılığın ve dolayısıyla yer hizmetlerinin, ülke genelinde ve uluslararası arenadaki gelişimi hakkında ilginç bilgilere sahip olacağınızı umuyoruz. Bu çalışmada, kuruluşundan bugüne kazandığı deneyimin, insana ve teknolojiye verdiği önemin, gelişmiş kalite anlayışının Çelebi Hava Servisi'ni Türkiye'de ve Avrupa'da nasıl zorlu mücadelelerden geçerek başarıya götürdüğünün hikayesini okuyacaksınız. (Sunuştan)