Tarih Vakfı > Kitaplar

Kitaplar

Filters Sort results
Reset Apply
The book contains a review of the present state of the hammams of Bursa and the reasons for their decline. Proposals have been made as to how these structures could be better integrated into modern life.
157.50 TL210.00 TL
Kemal Giray
Altın madalyalı Alexander Koleksiyonu temel alınarak hazırlanmış Filistin'deki Osmanlı Postaları üçlemesinin, Birinci Dünya Savaşı sırasındaki Osmanlı Sahra Postaları'nı kapsayan ilk kitabını 2000 yılında yayımlamıştık.Kitap, Osmanlı idaresi altında Kudüs'ten gönderilmiş bilinen en eski mektuba kadar olan dönemi içeriyor. Aynı zamanda, başka örneği bulunmayan birkaç mektup ve kartpostala da yer veriyor.
121.50 TL162.00 TL
İlhan Tekeli
İlhan Tekeli'nin toplu eserlerinin bu kitabında kendisinin tarih metodolojisi, tarihyazımı ve tarihi okumak üzerine düşünceleri bulunuyor. Tarih metodolojisini öğrenmenin sadece tarihçiler için değil, tarih okuyucuları için de bilimsel olanı bilimsel olmayandan ayırmak ve tarihi yerine oturtabilmek için önemli olduğunu öne süren Tekeli, bu gerekliliği metinlerine de yansıtıyor. Bu gerekliliğin tarihin bilimdışı yanının yönetici sınıf kültürü ve ulus-devletleşme aracı olarak kullanılmasının sonucu olduğu aşikardır. Bu durumun artık bilimsel yanı kuvvetlenmiş tarihte hala yer bulabildiği göz önüne alındığında, bu eser önemini ortaya koymaktadır.
206.25 TL275.00 TL
Mülkiye mezunu, Jules Verne çevirmeni, Servet-i Fünun'un kurucusu Ahmet İhsan (Tokgöz), dergisinde kullanabileceği yeni resimli baskı tekniklerini incelemek amacıyla 1891'de Avrupa yolculuğuna çıkar. Paris ve Viyana'da matbaacı ve fotoğrafçılarla yaptığı görüşmelerin yanında, yıllardır içinde taşıdığı bir özlemi gerçekleştirme, güzellik ve düzen örneği saydığı Avrupalıları kendi ortamlarında görerek nasıl çalıştıklarını anlama olanağına da kavuşur böylece. Yol masraflarını, gezi izlenimlerini yayımlayarak çıkaracaktır. Dönüşünde önce Servet-i Fünun'da tefrika edilen Avrupa'da Ne Gördüm, kısa süre sonra da kitaplaştırılır.
195.00 TL260.00 TL
Tarih Vakfı, 6-7 Haziran 1993'te , sözlü tarih alanının öncülerinden Paul Thompson'ın onur konuşmacısı olarak davet edildiği bir Sözlü Tarih Atölyesi düzenlenmişti. O tarihten beri, Türkiye'de sözlü tarih ve yaşam tarihi alanlarına ilgi arttı ve birçok ürün verildi. Tarih Vakfı, bu dönemde ortaya çıkan ürünleri ve bunların sözlü tarih alanına kazandırdığı bilgi, deneyim ve farklı bakış açılarını paylaşmak, değerlendirmek ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla, bu atölye çalışmasının onuncu yılında, 26-27 Eylül 2003'te, İstanbul'da, "Kuşaklar, Deneyimler, Tanıklıklar: Türkiye'de Sözlü Tarih Çalışmaları Konferansı"nı düzenledi.Bu kitap bu konferansta sunulan bildirilerden oluşmaktadır.
315.00 TL420.00 TL
... Kitabın içeriğinin önemli bir kısmı, arşivlerden edinilen bilgi ve belgelerden olduğu kadar, edebiyatımızdaki ozanların hikayeleri gibi, Tekfen'in ozanlarının hikayelerinden ortaya çıkmıştır...(Sunuştan)-Erhan Öner
123.75 TL165.00 TL
...Aydan Çelik, Toplumsal Tarih dergimize uzunca bir süredir karikatürleriyle katkıda bulunuyor. Çizgili mizah diye tanımlanabilecek bu sanat, her şeyden çok eleştirel zekâ;ya dayanır. Aydan çeşitli araştırmaların püf noktalarını sezerek, onlara bizi gülümseten ve düşündüren bir görsellik kazandırıyor. Örneğin İkinci Dünya Savaşı'nda Türkiye konusunda yaptığı çizimler; Kuşkapanı olarak kurulmuş İngiliz ve Alman miğferleri arasında İsmet Paşa'nın güleryüzle yürüyüşü, sanki Prof. Dr. Selim Deringil'in değerli yapıtı Denge Oyunu'nu özetleyivermekte...-Mete Tunçay
382.50 TL510.00 TL
... The transformation of this project, which initially started off merely as a one year-long effort, into a permanent capacity, stands before us as a major challenge. As the UNDP we will strive to the best of our ability, within the possibilities UNDP has to offer for the realization of this common goal. 1 invite other national and international institutions to support the institutionalization of this important capacity.-Paul van Hanswijck de Jonge (UNDP Resident Representative in Turkey)-(Preface)
270.00 TL360.00 TL
Bu çalışma, Türkiye'nin en önemli sorunları arasında yer alan sosyal güvenlik ve sosyal politika konusunu son dönem Osmanlı İmparatorluğu'ndan bugüne uzanan geniş bir tarihsel perspektif içinde incelemeyi hedeflemektedir.
405.00 TL540.00 TL
Ülkemizdeki yaygın uygulanma ve algılanma biçiminden farklı olarak müteahhitlik, uygarlığın gelişmesine katkı sağlayan, sadece yapılar değil, ülkeler, insanlar ve zamanlar arasında ilişkiler inşa eden bir meslektir. Türkiye'de müteahhitliğin tarihi Osmanlı imparatorluğu'nun dünya ile bütünleşme ve Türkiye Cumhuriyeti'nin modernleşme arayışları ile gündeme gelen siyasi, ekonomik ve sosyokültürel dönüşümlerin beraberinde getirdiği yatırımların tarihidir...