DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıCumhuriyet Türkiyesi’nde Sosyal Güvenlik ve Sosyal Politikalar
İndirim!

Cumhuriyet Türkiyesi’nde Sosyal Güvenlik ve Sosyal Politikalar

Stokta yok

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Çalışmanın kurgusu, bugünden geçmişe uzanan bir perspektifle geçmiş hakkında bilgi üretmenin yanı sıra, bugünün sosyal politika uygulamalarınının anlaşılması kaygısını da içeriyor. Tarihsel bir süreç içinde teorik tartışmaları da ihmal etmeden sosyal politika ve sosyal güvenliğin Türkiye’deki genel seyri okuyucuya veriliyor. Belki de ilk defa bu kadar kapsamlı bir biçimde Türkiye Sosyal Politika Tarihi okuyucuya verilmiş oluyor. Nadir Özbek’in proje liderliğini yaptığı kitap geniş bir ekip çalışmasının ürünü.

Bu çalışma, Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan sosyal güvenlik ve sosyal politika konusunu son dönem Osmanlı İmparatorluğu’ndan bugüne uzanan geniş bir tarihsel perspektif içinde incelemeyi hedeflemektedir.