DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıKUŞAKLAR DENEYİMLER TANIKLIKLAR

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

TÜRKİYE’DE SÖZLÜ TARİH ÇALIŞMALARI KONFERANSI

26-27 Eylül 2003

Bu kitap bu konferansta sunulan bildirilerden oluşmaktadır.

Tarih Vakfı, 6-7 Haziran 1993’te , sözlü tarih alanının öncülerinden Paul Thompson’ın onur konuşmacısı olarak davet edildiği bir Sözlü Tarih Atölyesi düzenlenmişti. O tarihten beri, Türkiye’de sözlü tarih ve yaşam tarihi alanlarına ilgi arttı ve birçok ürün verildi. Tarih Vakfı, bu dönemde ortaya çıkan ürünleri ve bunların sözlü tarih alanına kazandırdığı bilgi, deneyim ve farklı bakış açılarını paylaşmak, değerlendirmek ve işbirliklerini geliştirmek amacıyla, bu atölye çalışmasının onuncu yılında, 26-27 Eylül 2003’te, İstanbul’da, “Kuşaklar, Deneyimler, Tanıklıklar: Türkiye’de Sözlü Tarih Çalışmaları Konferansı”nı düzenledi.Bu kitap bu konferansta sunulan bildirilerden oluşmaktadır.