DükkanKitapTarih Vakfı YayınlarıTarih Öğretiminde Çoğulcu ve Hoşgörülü Bir Yaklaşıma Doğru
İndirim!

Tarih Öğretiminde Çoğulcu ve Hoşgörülü Bir Yaklaşıma Doğru

Stokta

Yayınevi: Tarih Vakfı Yayınları

Avrupa Konseyi’nin eğitim ve kültür işlerinden sorumlu Kültürel İşbirliği Konseyi’nin 10-12 Aralık 1998 tarihinde ”Tarih Öğretiminde Çoğulcu ve Hoşgörülü Bir Yaklaşıma Doğru: Çeşitli Kaynaklar ve Yeni Didaktik Yöntemler” adıyla Brüksel’de düzenlediği sempozyum tarih öğretimi üzerine yapılan önemli tartışmaları kapsıyor.

Sempozyum ”20. yüzyılda Avrupa tarihinin öğrenilmesi ve öğretilmesi” projesi kapsamında düzenlendi, bu bağlamda sinemadan televizyona, müzelerden devlet arşivlerine ve sözlü tarihe kadar çok sayıda kaynak ve bunların işlevleri üzerine tartışıldı.

Konferanslar, yuvarlak masa tartışmaları ve çalışma grupları, bugüne kadar aralarında bağlantı kurulmamış çeşitli kaynakların kullanımı üzerine birbirinden çok farklı fikirlerin ortaya koyulduğu zengin bir tartışma yarattı. Bu tartışma aynı zamanda, birbiriyle kimi zaman çatışan çeşitli kaynakların kullanımının tarihsl anlayışı geliştireceğini dile getirmenin de bir yoluydu. Avrupa tarihinin yazımı gibi zor bir iş, ancak aynı hikayenin farklı versiyonlarına kulak kabartılması ile mümkün olabilir.

Avrupa Konseyi’nin eğitim ve kültür işlerinden sorumlu Kültürel İşbirliği Konseyi’nin 10-12 Aralık 1998 tarihinde “Tarih Öğretiminde Çoğulcu ve Hoşgörülü Bir Yaklaşıma Doğru: Çeşitli Kaynaklar ve Yeni Didaktik Yöntemler” adıyla Brüksel’de düzenlediği sempozyum tarih öğretimi üzerine yapılan önemli tartışmaları kapsıyor.