DükkanKitapTarih Vakfı Yurt Yayınları19. Yüzyıl İstanbul’unda Gayrimüslimler

Stokta yok

Editör: Pinelopi Stathis
Yayınevi: Tarih Vakfı Yurt Yayınları

19. yüzyılda İstanbul’un demografik yapısında gayrimüslimler önemli bir role sahipti. Ekim 1996’da Atina’da yapılan bir sempozyumda sunulan tebliğlerden oluşturulan bu kitap İstanbul’daki Bulgar, Rum, Ermeni, Musevi cemaatleri ve Amerikan misyonerlerinin şehirdeki var oluşları ile İstanbul tarihindeki yerlerini konu edinerek en parlak dönemlerine ve gerileyişlerine ışık tutuyor.

Editör