Tarih Vakfı

Anamed Kütüphanesi

Yer: Anamed Kütüphanesi

2 Nisan 2024 Salı günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin beşinci konuşmasında Nilgün Çelebi ve Alim Arlı, “Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı” başlığı altında bizlerle olacak.

Yer: Anamed Kütüphanesi

7 Mart 2024 Perşembe günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin üçüncü konuşmasında Uğur Tanyeli, “Türkiye’de Mimarlık Tarihçiliğinin Kurumsallaşması” başlığıyla bizlerle olacak.

Yer: Anamed Kütüphanesi

Tarih Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)
“Türkiye’de Sosyal ve Beşeri Bilim Disiplinlerinin 100 Yılına Bakış” başlıklı konuşma
serisini duyurmaktan mutluluk duyar.  2024 yılında Ocak ve Mayıs ayları arasında
sürmesi planlanan konuşma serisi tarih, antropoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi,
sosyoloji ve arkeoloji disiplinleri üzerine konuşmaları kapsıyor.

Yer: Anamed Kütüphanesi

Osmanlı matbuat dünyasının kapılarını ilk defa matbu kitabın izini sürmek için aralıyoruz.

Tarih Vakfı, Toplumsal Tarih Akademi ve ANAMED’in ortaklaşa düzenlediği bu konferansta 19 yy. Osmanlısında kitabı birçok açıdan değerlendireceğiz.

14-15 Aralık’ta ANAMED’de buluşmak üzere!

Yer: Anamed Kütüphanesi

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na mart ayında, Ferenc Csirkés (Sabancı Üniversitesi) moderatörlüğünde, Evrim Binbaş (Bonn Üniversitesi) konuk oluyor.

Yer: Anamed Kütüphanesi

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na şubat ayında, Can Nacar (Koç Üniversitesi) moderatörlüğünde, Yonca Köksal (Koç Üniversitesi) konuk oluyor.

Yer: Anamed Kütüphanesi

Tarih Vakfı ile ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na yeni yılın ilk ayında Marie-Hélène Sauner moderatörlüğünde Özge Samancı konuk oluyor.

Yer: Anamed Kütüphanesi

ANAMED Kütüphanesi binasında gerçekleştirilecek olan “Byzantion’dan Tanzimat’a Skarlatos Byzantios’un Gözünden İstanbul” başlıklı konuşma, 3 Aralık Salı günü saat 18:00’de başlayacak. Tarih: 3 Aralık 2019 Saat: 18:00 Mekan: İstiklal Cad. No: 181 Merkez Han, ANAMED Kütüphanesi