Tarih Vakfı > Etkinlikler > Konferans, Sempozyum ve Söyleşiler > Şeyh Bedreddin’den Şerefeddin Yezdi’ye Onbeşinci Yüzyılda Düşünsel Ağlar

Şeyh Bedreddin’den Şerefeddin Yezdi’ye Onbeşinci Yüzyılda Düşünsel Ağlar

Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na mart ayında, Ferenc Csirkés (Sabancı Üniversitesi) moderatörlüğünde, Evrim Binbaş (Bonn Üniversitesi) konuk oluyor.

Tarih: 3 Mart 2020

Saat: 18.00

Adres: İstiklal Cad. No.: 181, Merkez Han, ANAMED Kütüphanesi

3 Mart 2020 Salı günü saat 18:00’de ANAMED Kütüphanesi binasında gerçekleştirilecek olan “Şeyh Bedreddin’den Şerefeddin Yezdi’ye Onbeşinci Yüzyılda Düşünsel Ağlar” başlıklı konuşmada, Evrim Binbaş’ın Intellectual Networks in Timurid Iran: Sharaf al-D?n ‘Al? Yazd? and the Islamicate Republic of Letters (Cambridge University Press, 2016) başlıklı kitabından yola çıkılarak Şeyh Bedreddin ve Şerefeddin Yezdi gibi hem Osmanlı hem de Timurlu dünyasının pek bilinen ama anlaşılması güç iki düşünce insanının aralarındaki dolaylı ve doğrudan ilişkiler tartışılacak. Değişik düşünce formlarının anlaşılmasında ve entelektüellerin yaşam hikayelerinin yazılmasında gittikçe daha fazla kullanılan bir kavram olarak dikkati çeken düşünsel ağ (intellectual network) kavramının ele alınacağı konuşmada söz konusu ilişki ağlarının bize Şeyh Bedreddin ve Şerefeddin Yezdi hakkında yeni ne söyleyebileceği irdelenecek.