Arkeolojinin Arkeolojisi: Disiplinin Yüz Yılına Eleştirel Bir Bakış
9 Mayıs 2024 Perşembe günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin altıncı konuşmasında Çiler Çilingiroğlu ve Duygu Tarkan, “Arkeolojinin Arkeolojisi: Disiplinin Yüz Yılına Eleştirel Bir Bakış” başlığı altında bizlerle olacak.
Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı
2 Nisan 2024 Salı günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin beşinci konuşmasında Nilgün Çelebi ve Alim Arlı, “Sosyolojinin Farklılaşma ve Kurumsallaşma Sarkacında Geçen 100 Yılı” başlığı altında bizlerle olacak.
Türkiye’de Sanat Tarihi Disiplininin Ortaya Çıkışı ve Üniversitelerdeki Eğilimler
19 Mart 2024 Salı günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin dördüncü konuşmasında Tarkan Okçuoğlu ve Verda Bingöl, “Türkiye’de Sanat Tarihi Disiplininin Ortaya Çıkışı ve Üniversitelerdeki Eğilimler” başlığıyla bizlerle olacak.
Türkiye’de Mimarlık Tarihçiliğinin Kurumsallaşması
7 Mart 2024 Perşembe günü, saat 16:00’da gerçekleşecek serinin üçüncü konuşmasında Uğur Tanyeli, “Türkiye’de Mimarlık Tarihçiliğinin Kurumsallaşması” başlığıyla bizlerle olacak.
Türkiye’de Antropolojinin Yüz Yılı: Bir Disiplinin Parlayış ve Marjinalleşme Tarihi
Suavi Aydın, bu konuşmada antropoloji disiplininin yüz yıllık yükseliş ve marjinalleşme tarihini, Türkiye tarihinin gelişme ve değişme evrelerinin analizi eşliğinde irdeleyecektir.
Cumhuriyet Türkiyesi’nde Tarih ve Tarihçilik
Tarih Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)
“Türkiye’de Sosyal ve Beşeri Bilim Disiplinlerinin 100 Yılına Bakış” başlıklı konuşma
serisini duyurmaktan mutluluk duyar. 2024 yılında Ocak ve Mayıs ayları arasında
sürmesi planlanan konuşma serisi tarih, antropoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi,
sosyoloji ve arkeoloji disiplinleri üzerine konuşmaları kapsıyor.
19. Yüzyıl Osmanlı Dünyasında Matbu Kitap Konferansı
Osmanlı matbuat dünyasının kapılarını ilk defa matbu kitabın izini sürmek için aralıyoruz.
Tarih Vakfı, Toplumsal Tarih Akademi ve ANAMED’in ortaklaşa düzenlediği bu konferansta 19 yy. Osmanlısında kitabı birçok açıdan değerlendireceğiz.
14-15 Aralık’ta ANAMED’de buluşmak üzere!
Şeyh Bedreddin’den Şerefeddin Yezdi’ye Onbeşinci Yüzyılda Düşünsel Ağlar
Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na mart ayında, Ferenc Csirkés (Sabancı Üniversitesi) moderatörlüğünde, Evrim Binbaş (Bonn Üniversitesi) konuk oluyor.
Tanzimat Dönemine Eyaletlerden Bakış: Ankara ve Edirne Örnekleri
Tarih Vakfı ile Koç Üniversitesi ANAMED Kütüphanesi ortaklığında ve Ayşe Ozil’in koordinatörlüğünde düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na şubat ayında, Can Nacar (Koç Üniversitesi) moderatörlüğünde, Yonca Köksal (Koç Üniversitesi) konuk oluyor.
Yemeğin Tarihi: İstanbul Mutfağı
Tarih Vakfı ile ANAMED Kütüphanesi ortaklığında düzenlenen Kütüphane Konuşmaları’na yeni yılın ilk ayında Marie-Hélène Sauner moderatörlüğünde Özge Samancı konuk oluyor.