NAZLI PİŞKİN İLE ZÜMRÜDÜANKANIN PEŞİNDE: Baharatın Tarihteki Yeri
Tarih Vakfı ve Nadir Gastronomi Platformu’nun ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine, yemek kültürü yazarı ve Akdeniz tarihçisi Nazlı Pişkin’in anlatıcı olacağı baharatın kültür ve lezzet tarihindeki yerine odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.
Kuruluşundan İlk Yıllarına Kadar Adalar Belediye Tarihinin Serencamı
Serinin ikinci konuşması ise 18 Şubat Pazar, 15:00’de “Kuruluşundan İlk Yıllarına Kadar Adalar Belediye Tarihinin Serencamı” başlığı altında Duygu Saygın ve Umut Dere tarafından gerçekleştirilecek.
Sinemada Taşra
Serinin dördüncü konuşmasında ‘’Sinemada Taşra’’ başlığı altında Güldeniz Kıbrıs ‘’Yeşilçam’ın Taşrası’’ ve Emin Alper ‘’Yabandan kurak günlere taşra: gerçek mi metafor mu?’’ başlıklı konuşmalarıyla 8 Şubat Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.
MERİN SEVER’LE CUMHURİYET MUTFAĞI
Yemek tarihi alanında yaptığı çalışmalarla her tabağın lezzetiyle olduğu kadar tarihî, politik ve sosyolojik yönüyle de insanı beslediğini ortaya koyan Merin Sever bu etkinlikte Cumhuriyet mutfağını ele alacak.
Tarih Lisansüstü Öğrenci Konferansı
Tarih Lisansüstü Konferansı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih Bölümü ve Bonn Üniversitesi Bağımlılık ve Kölelik Çalışmaları Merkezi lisansüstü öğrencileri tarafından düzenlenmekte ve Tarih Vakfı tarafından desteklenmektedir.
Konferans, Tarih alanında eğitim gören lisansüstü öğrencileri ve farklı disiplinlerde çalışan akademisyenleri bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Konferans, öğrencilerin lisansüstü eğitimleri sırasında üzerinde çalıştıkları araştırma alanlarını sunabilecekleri bir disiplinler arası platform oluşturmayı hedeflemektedir.
Cumhuriyet Türkiyesi’nde Tarih ve Tarihçilik
Tarih Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (ANAMED)
“Türkiye’de Sosyal ve Beşeri Bilim Disiplinlerinin 100 Yılına Bakış” başlıklı konuşma
serisini duyurmaktan mutluluk duyar. 2024 yılında Ocak ve Mayıs ayları arasında
sürmesi planlanan konuşma serisi tarih, antropoloji, mimarlık tarihi, sanat tarihi,
sosyoloji ve arkeoloji disiplinleri üzerine konuşmaları kapsıyor.
Erken Cumhuriyet Döneminde Doğu’da Devlet İnşası, Müzakere Ve Direniş
Serinin üçüncü konuşmasında ‘Erken Cumhuriyet döneminde Doğu’da devlet inşası, müzakere ve direniş‘ başlığı altında Zehra Ayman ve Burak Başaranlar 18 Ocak Perşembe günü saat 18:30’da Tarih Vakfı Eminönü Binasında bizlerle olacak.
19. YÜZYIL İSTANBUL MUTFAĞI: DEVAMLILIKLAR VE DEĞİŞİMLER
Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı, Osmanlı mutfak kültüründe modernleşme, İstanbul mutfak kültürü alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan yemek tarihçisi Özge Samancı geç dönem Osmanlı mutfağını İstanbul’un tat hafızası üzerinden anlatacak.
Aydınlanmanın Sonu
Bilim ve Düşünce Tarihçisi Derya Gürses Tarbuck ve alanının önde gelen akademisyenlerinden oluşan konukları arasında söyleşi formatında gerçekleşecek seminer serisinin beşincisinde Richard Whatmore 10 Ocak 2024 Çarşamba günü 15:00-16:30 saatleri arasında bizlerle olacak.
Minör Siyaset: Özgüçlenmeden Toplumsal Dönüşüme
Tarih Vakfı Ankara Tartışmaları devam ediyor! 22 Aralık 2023 Cuma günü 19.00’da Onur Eylül Kara’nın “Minör Siyaset: Özgüçlenmeden Toplumsal Dönüşüme” başlıklı konuşmasına davetlisiniz.