Tarih Vakfı > Etkinlikler > Ücretli Seminerler > 19. YÜZYIL İSTANBUL MUTFAĞI: DEVAMLILIKLAR VE DEĞİŞİMLER

19. YÜZYIL İSTANBUL MUTFAĞI: DEVAMLILIKLAR VE DEĞİŞİMLER

by tarihvakfi

  • Tarih:
  • Yer: Nadir Gastronomi Platformu
  • Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa Mh. Kemankeş Cd. No:67/Karaköy KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT
  • Şehir:

  1. YÜZYIL İSTANBUL MUTFAĞI: DEVAMLILIKLAR VE DEĞİŞİMLER

 

Nadir Gastronomi Platformu ve Tarih Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği tadım etkinliklerine yemek tarihçisi Özge Samancı’nın anlatıcı olacağı 19.yüzyıl İstanbul mutfağına odaklanan keyifli bir konu ile devam ediyoruz.

 

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölüm başkanı, Osmanlı mutfak kültüründe modernleşme, İstanbul mutfak kültürü alanlarındaki çalışmalarıyla tanınan yemek tarihçisi Özge Samancı geç dönem Osmanlı mutfağını İstanbul’un tat hafızası üzerinden anlatacak.

 

  1. yüzyıla ait Osmanlı Türkçesi yemek kitaplarından seçilmiş tariflerin günümüze uyarlanmış bir menü eşliğinde tadılacağı ve her yemeğin tarihsel ve kültürel anlamlarının hem deneysel hem de teorik olarak dönem mutfağı geçmişiyle bağ kurularak anlatılacağı bu tadım etkinliğinde gelin Nadir Gastronomi Platformu’nda buluşalım.

 

 

 

*Kontenjanla sınırlıdır.

 

Detaylı bilgi ve biletler için https://www.ngp.com.tr/19-yuzyil-istanbul-mutfagi-devamliliklar-ve-degisimler adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

27 OCAK 2024

Cumartesi

15:00

 

Bilet Fiyatı: 650 TL

 

 

Nadir Gastronomi Platformu

Kemankeş Karamustafa Paşa Mh.

Kemankeş Cd. No:67/Karaköy

KARAKÖY GÜLLÜOĞLU MAĞAZASI 2. KAT

0539 705 87 52